In de federale onderhandelingen pleit N-VA voor een Vlaams front met Open Vld en CD&V. De Vlaamse coalitiepartner sp.a zou daarbij federaal uit de boot vallen. Omdat de verstandhouding tussen N-VA en sp.a wat stokt, gonst het van de geruchten als zou Open Vld de plaats van sp.a innemen in de Vlaamse regering.

Vlaams minister-president Kris Peeters zei woensdag in Het Nieuwsblad dat er van een coalitiewissel geen sprake is. Hij herhaalde dat in het Vlaams Parlement. "Het kan niet meer dat een Vlaamse coalitie moet wijzigen omdat er op federaal niveau een andere coalitie in elkaar gestoken wordt".

CD&V wil dus geen andere meerderheid in Vlaanderen, maar ook N-VA blijft de coalitie trouw, verzekerde fractieleider Van Dijck. "Wij zijn geen vragende partij om de ploeg die nu bezig is te wijzigen". Sp.a-fractieleider John Crombez vroeg zich af "waarom je een regering die bezig is zou moeten ondergraven".

In de oppositie zit Open Vld wel klaar om de Vlaamse bewindsploeg te depanneren. "Een slechte ploeg moet vervangen worden door een andere ploeg en wel liefst zo snel mogelijk", zei Sas Van Rouveroij. (Belga)

In de federale onderhandelingen pleit N-VA voor een Vlaams front met Open Vld en CD&V. De Vlaamse coalitiepartner sp.a zou daarbij federaal uit de boot vallen. Omdat de verstandhouding tussen N-VA en sp.a wat stokt, gonst het van de geruchten als zou Open Vld de plaats van sp.a innemen in de Vlaamse regering. Vlaams minister-president Kris Peeters zei woensdag in Het Nieuwsblad dat er van een coalitiewissel geen sprake is. Hij herhaalde dat in het Vlaams Parlement. "Het kan niet meer dat een Vlaamse coalitie moet wijzigen omdat er op federaal niveau een andere coalitie in elkaar gestoken wordt". CD&V wil dus geen andere meerderheid in Vlaanderen, maar ook N-VA blijft de coalitie trouw, verzekerde fractieleider Van Dijck. "Wij zijn geen vragende partij om de ploeg die nu bezig is te wijzigen". Sp.a-fractieleider John Crombez vroeg zich af "waarom je een regering die bezig is zou moeten ondergraven". In de oppositie zit Open Vld wel klaar om de Vlaamse bewindsploeg te depanneren. "Een slechte ploeg moet vervangen worden door een andere ploeg en wel liefst zo snel mogelijk", zei Sas Van Rouveroij. (Belga)