De FDF-voorzitter had de afgelopen week Bart De Wever enkele malen verbaal aangevallen. Hoogtepunt was zijn verwijt dat De Wever zich negationistisch zou uitgelaten hebben. Bart De Wever vond die belediging te ver gaan en vroeg van de andere partijvoorzitters afstand te nemen van Maingain.

Dat onder andere MR-voorzitter Charles Michel dat niet doet, is volgens De Wever 'te betreuren'. Maar hij wil zich daardoor niet laten verleiden om niet meer met de Franstalie liberalen te praten. Tegen Maingain stelt De Wever wel een veto: met hem wil hij niet meer aan tafel zitten.

Buitenspel

De N-VA zegt dat als Michel geen afstand wil nemen van de uitspraken, het eigenlijk het FDF is die het voor het zeggen heeft in de MR. Waardoor het haast onmogelijk zal zijn met hen een communautair akkoord te sluiten, luidt het bij de Vlaams-nationalisten.

Zij zien dat echter ook als de bedoeling van het FDF. Gevolg is volgens N-VA dat de MR zich ook buitenspel zet in de sociaaleconomische dossiers. Een opdoffer voor zowel N-VA als MR: beide sociaaleconomische visies schelen niet zo gek veel van elkaar. (SD)

De FDF-voorzitter had de afgelopen week Bart De Wever enkele malen verbaal aangevallen. Hoogtepunt was zijn verwijt dat De Wever zich negationistisch zou uitgelaten hebben. Bart De Wever vond die belediging te ver gaan en vroeg van de andere partijvoorzitters afstand te nemen van Maingain. Dat onder andere MR-voorzitter Charles Michel dat niet doet, is volgens De Wever 'te betreuren'. Maar hij wil zich daardoor niet laten verleiden om niet meer met de Franstalie liberalen te praten. Tegen Maingain stelt De Wever wel een veto: met hem wil hij niet meer aan tafel zitten. Buitenspel De N-VA zegt dat als Michel geen afstand wil nemen van de uitspraken, het eigenlijk het FDF is die het voor het zeggen heeft in de MR. Waardoor het haast onmogelijk zal zijn met hen een communautair akkoord te sluiten, luidt het bij de Vlaams-nationalisten. Zij zien dat echter ook als de bedoeling van het FDF. Gevolg is volgens N-VA dat de MR zich ook buitenspel zet in de sociaaleconomische dossiers. Een opdoffer voor zowel N-VA als MR: beide sociaaleconomische visies schelen niet zo gek veel van elkaar. (SD)