Voorzitter van dienst Bert Wollants (N-VA) is dinsdag voortijdig opgestapt uit de subcommissie Nucleaire Veiligheid in de Kamer, uit onvrede met de volgens hem te lange vragenreeks van Ecolo-collega Jean-Marc Nollet aan de topman van het FANC. Iets wat bij sommige parlementsleden het nodige wenkbrauwgefrons opleverde.

De subcommissie Nucleaire Veiligheid ontving dinsdag onder anderen Jan Bens, hoofd van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle. Nollet had voor hem een stevige reeks vragen klaar, wat heel wat tijd in beslag nam. Iets wat tijdelijk voorzitter Bert Wollants en enkele collega's danig op de heupen werkte. Volgens de N-VA'er herhaalde Nollet zichzelf en verhinderde zijn lange tussenkomst dat Bens ooit tot antwoorden zou komen. Wollants vroeg Nollet herhaaldelijk om af te ronden, maar de ecologist was erop gebrand zijn lijstje af te werken.

'Niet de beste manier voor sereen debat'

Toen na consultatie van het Kamerreglement bleek dat de voorzitter Nollet geen beperkte tijd kon opleggen, zoals hij tevergeefs had geprobeerd, hield Wollants het voor bekeken. "Als u blijft doorgaan, zullen we toch geen antwoorden krijgen vandaag", beet hij het oppositielid nog toe voor hij vertrok. Waarop Nollet twee minuten later het woord liet aan Bens voor zijn repliek.

Dat de commissievoorzitter vertrok omdat een Kamerlid volgens hem te veel vragen stelde, kon echter niet bij iedereen op begrip rekenen. "Niet meteen de beste manier om tot een sereen debat te komen", betreurde CDH'er Melchior Wathelet aan het einde van de zitting. "Vragen stellen is toch een van de belangrijkste taken en rechten van een parlementslid", zo trad hij Nollet nog bij. (Belga/TE)

Voorzitter van dienst Bert Wollants (N-VA) is dinsdag voortijdig opgestapt uit de subcommissie Nucleaire Veiligheid in de Kamer, uit onvrede met de volgens hem te lange vragenreeks van Ecolo-collega Jean-Marc Nollet aan de topman van het FANC. Iets wat bij sommige parlementsleden het nodige wenkbrauwgefrons opleverde. De subcommissie Nucleaire Veiligheid ontving dinsdag onder anderen Jan Bens, hoofd van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle. Nollet had voor hem een stevige reeks vragen klaar, wat heel wat tijd in beslag nam. Iets wat tijdelijk voorzitter Bert Wollants en enkele collega's danig op de heupen werkte. Volgens de N-VA'er herhaalde Nollet zichzelf en verhinderde zijn lange tussenkomst dat Bens ooit tot antwoorden zou komen. Wollants vroeg Nollet herhaaldelijk om af te ronden, maar de ecologist was erop gebrand zijn lijstje af te werken. Toen na consultatie van het Kamerreglement bleek dat de voorzitter Nollet geen beperkte tijd kon opleggen, zoals hij tevergeefs had geprobeerd, hield Wollants het voor bekeken. "Als u blijft doorgaan, zullen we toch geen antwoorden krijgen vandaag", beet hij het oppositielid nog toe voor hij vertrok. Waarop Nollet twee minuten later het woord liet aan Bens voor zijn repliek. Dat de commissievoorzitter vertrok omdat een Kamerlid volgens hem te veel vragen stelde, kon echter niet bij iedereen op begrip rekenen. "Niet meteen de beste manier om tot een sereen debat te komen", betreurde CDH'er Melchior Wathelet aan het einde van de zitting. "Vragen stellen is toch een van de belangrijkste taken en rechten van een parlementslid", zo trad hij Nollet nog bij. (Belga/TE)