Formateur Elio Di Rupo bezorgde vrijdag aan de acht onderhandelaars de wetgevingstechnische opmerkingen die de juridische dienst van de Kamer maakte op Di Rupo's BHV-voorstellen. Over de inhoud van die opmerkingen is niets bekend.

Ben Weyts vroeg Kamervoorzitter Flahaut, partijgenoot van Di Rupo, of hij de documenten kon inzien. Omdat Di Rupo, als opdrachtgever automatisch eigenaar van de gegevens, dat niet wilde, bleek dat niet mogelijk.

Achterpoortje

Weyts probeerde vervolgens een achterpoortje: hij diende in eigen naam de BHV-wetsvoorstellen uit de nota-Di Rupo in bij de juridische diensten van het parlement. Als hij dezelfde vraag stelde, zou hij wel hetzelfde antwoord krijgen, dacht Weyts.

Maar alweer kreeg hij nul op het rekest. "De medewerkers meldden me dat op gezag van de voorzitter het antwoord niet vrijgegeven mocht worden", reageert Weyts. "Ik dacht altijd dat de diensten van het parlement voor alle parlementsleden werken, en niet enkel voor diegenen die een regering vormen. Blijkbaar niet, zoveel is nu wel

duidelijk. De P in het woord parlement staat klaarblijkelijk voor PS en consorten. Het enige dat ik nog zal krijgen is een brief met meer tekst en uitleg." (Belga/EE)

Formateur Elio Di Rupo bezorgde vrijdag aan de acht onderhandelaars de wetgevingstechnische opmerkingen die de juridische dienst van de Kamer maakte op Di Rupo's BHV-voorstellen. Over de inhoud van die opmerkingen is niets bekend. Ben Weyts vroeg Kamervoorzitter Flahaut, partijgenoot van Di Rupo, of hij de documenten kon inzien. Omdat Di Rupo, als opdrachtgever automatisch eigenaar van de gegevens, dat niet wilde, bleek dat niet mogelijk. Achterpoortje Weyts probeerde vervolgens een achterpoortje: hij diende in eigen naam de BHV-wetsvoorstellen uit de nota-Di Rupo in bij de juridische diensten van het parlement. Als hij dezelfde vraag stelde, zou hij wel hetzelfde antwoord krijgen, dacht Weyts. Maar alweer kreeg hij nul op het rekest. "De medewerkers meldden me dat op gezag van de voorzitter het antwoord niet vrijgegeven mocht worden", reageert Weyts. "Ik dacht altijd dat de diensten van het parlement voor alle parlementsleden werken, en niet enkel voor diegenen die een regering vormen. Blijkbaar niet, zoveel is nu wel duidelijk. De P in het woord parlement staat klaarblijkelijk voor PS en consorten. Het enige dat ik nog zal krijgen is een brief met meer tekst en uitleg." (Belga/EE)