Bijna een jaar na de federale verkiezingen blijft de N-VA de grootste politieke paritj in Vlaanderen. Dat blijkt uit een peiling van de VRT en De Standaard.
De partij van Bart De Wever zou nu 33,5% halen of 5,3% meer dan een jaar terug.

Ook Groen! wint

De N-VA is bijna dubbel zo groot als de tweede grootste partij, CD&V, die strandt op haar verkiezingsresultaat van 17,5%. Ook SP.A blijft status quo, met 14,6%. N-VA haalt bij alle partijen nieuwe kiezers, behalve bij Groen!. Die partij is ook de enige die nog wint. De groenen komen uit op 9,2% (+2,1%).

Open VLD haalt nog 11,2% of ruim 2% minder dan vorig jaar. Vlaams Belang verliest wat en komt op 11,5%. LDD haalt nog amper 1,2% en blijft ruim onder de kiesdrempel van 5%.

Bijna 60% van de ondervraagden is tegen nieuwe verkiezingen.

De Wever blijft ook de populairste politicus

N-VA-voorzitter Bart De Wever blijft de populairste politicus. Meer dan de helft van de ondervraagden zegt zich te kunnen inbeelden voor De Wever te stemmen. Alleen Guy Verhofstadt (Open VLD), Steve Stevaert (SP.A) en Yves Leterme (CD&V) deden ooit beter. In de nieuwe poll gaat De Wever Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en premier Yves Leterme (CD&V) vooraf. SP.A-senator Johan Vande Lanotte is vierde, Open VLD-voorzitter Alexander De Croo staat op de achtste plaats.

Het vertrouwen in de politiek lijkt wat te stijgen. Zowel de ontslagnemende federale regering als de Vlaamse regeringen boezemen bij de ondervraagden weer wat meer vertrouwen in. (Belga/TE)

Bijna een jaar na de federale verkiezingen blijft de N-VA de grootste politieke paritj in Vlaanderen. Dat blijkt uit een peiling van de VRT en De Standaard. De partij van Bart De Wever zou nu 33,5% halen of 5,3% meer dan een jaar terug. Ook Groen! wintDe N-VA is bijna dubbel zo groot als de tweede grootste partij, CD&V, die strandt op haar verkiezingsresultaat van 17,5%. Ook SP.A blijft status quo, met 14,6%. N-VA haalt bij alle partijen nieuwe kiezers, behalve bij Groen!. Die partij is ook de enige die nog wint. De groenen komen uit op 9,2% (+2,1%). Open VLD haalt nog 11,2% of ruim 2% minder dan vorig jaar. Vlaams Belang verliest wat en komt op 11,5%. LDD haalt nog amper 1,2% en blijft ruim onder de kiesdrempel van 5%. Bijna 60% van de ondervraagden is tegen nieuwe verkiezingen. De Wever blijft ook de populairste politicus N-VA-voorzitter Bart De Wever blijft de populairste politicus. Meer dan de helft van de ondervraagden zegt zich te kunnen inbeelden voor De Wever te stemmen. Alleen Guy Verhofstadt (Open VLD), Steve Stevaert (SP.A) en Yves Leterme (CD&V) deden ooit beter. In de nieuwe poll gaat De Wever Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en premier Yves Leterme (CD&V) vooraf. SP.A-senator Johan Vande Lanotte is vierde, Open VLD-voorzitter Alexander De Croo staat op de achtste plaats. Het vertrouwen in de politiek lijkt wat te stijgen. Zowel de ontslagnemende federale regering als de Vlaamse regeringen boezemen bij de ondervraagden weer wat meer vertrouwen in. (Belga/TE)