Met een eigen vermogen van bijna 30 miljoen euro had de N-VA eind 2019 een bijna even grote spaarpot als alle andere Vlaamse partijen samen.

De kloof tussen de N-VA en de andere Vlaamse partijen was al groot en is in 2019 opnieuw verbreed. De Vlaams-nationalisten zagen hun eigen vermogen stijgen met een kleine 500.000 euro, terwijl er 1,5 miljoen euro minder zit in de gezamenlijke spaarpot van de SP.A, CD&V, Open VLD, Vlaams Belang en Groen.

De cijfers over het eigen vermogen zijn volgens De Tijd relevant. Ze tonen immers in welke mate partijen het geld hebben om naar nieuwe verkiezingen te gaan.

Met een eigen vermogen van bijna 30 miljoen euro had de N-VA eind 2019 een bijna even grote spaarpot als alle andere Vlaamse partijen samen. De kloof tussen de N-VA en de andere Vlaamse partijen was al groot en is in 2019 opnieuw verbreed. De Vlaams-nationalisten zagen hun eigen vermogen stijgen met een kleine 500.000 euro, terwijl er 1,5 miljoen euro minder zit in de gezamenlijke spaarpot van de SP.A, CD&V, Open VLD, Vlaams Belang en Groen. De cijfers over het eigen vermogen zijn volgens De Tijd relevant. Ze tonen immers in welke mate partijen het geld hebben om naar nieuwe verkiezingen te gaan.