Dinsdag trapte formateur Di Rupo zijn gesprekken op gang over het sociaal-economische en de zoektocht naar een begrotingsevenwicht tegen 2015. Hij plant de komende week nog een hele reeks bijeenkomsten. Woensdag ziet hij MR-voorzitter Charles Michel, donderdag volgt zijn CD&V-collega Wouter Beke.

Jan Jambon (N-VA): Allerlei nieuwe belastingen zien we niet zittenIn de kranten duiken intussen de eerste ballonnetjes op over maatregelen die de begroting weer op de rails kunnen krijgen. Zo laat N-VA'er Jambon verstaan dat zijn partij tot dertig procent nieuwe inkomsten wil aanboren. Meer niet, want "allerlei nieuwe belastingen gaan invoeren, zien we niet zitten", aldus de fractieleider.

Alexander De Croo (Open VLD): Besparingen in de gezondheidszorg
Alexander De Croo beklemtoont in De Tijd dan weer dat nieuwe belastingen voor hem volledig uit den boze zijn, omdat die de Belgische economische motor zouden doen stokken. Open Vld mikt daarom op besparingen, onder meer door efficiëntiewinsten in de gezondheidszorg en een beperkte vervanging van ambtenaren. Voorts verwacht de liberale kopman 2 miljard euro door het optrekken van de effectieve pensioenleeftijd tot 60 en pleit hij opnieuw voor een beperking van de werkloosheidssteun in de tijd. (Belga)

Dinsdag trapte formateur Di Rupo zijn gesprekken op gang over het sociaal-economische en de zoektocht naar een begrotingsevenwicht tegen 2015. Hij plant de komende week nog een hele reeks bijeenkomsten. Woensdag ziet hij MR-voorzitter Charles Michel, donderdag volgt zijn CD&V-collega Wouter Beke.Jan Jambon (N-VA): Allerlei nieuwe belastingen zien we niet zittenIn de kranten duiken intussen de eerste ballonnetjes op over maatregelen die de begroting weer op de rails kunnen krijgen. Zo laat N-VA'er Jambon verstaan dat zijn partij tot dertig procent nieuwe inkomsten wil aanboren. Meer niet, want "allerlei nieuwe belastingen gaan invoeren, zien we niet zitten", aldus de fractieleider. Alexander De Croo (Open VLD): Besparingen in de gezondheidszorg Alexander De Croo beklemtoont in De Tijd dan weer dat nieuwe belastingen voor hem volledig uit den boze zijn, omdat die de Belgische economische motor zouden doen stokken. Open Vld mikt daarom op besparingen, onder meer door efficiëntiewinsten in de gezondheidszorg en een beperkte vervanging van ambtenaren. Voorts verwacht de liberale kopman 2 miljard euro door het optrekken van de effectieve pensioenleeftijd tot 60 en pleit hij opnieuw voor een beperking van de werkloosheidssteun in de tijd. (Belga)