N-VA: ‘Allochtone gemeenschap moet dringend zelf initiatief nemen tegen holebigeweld’

© Belga

Allochtonen moeten erkennen dat er een probleem is met onverdraagzaamheid tegenover holebi’s, zo erkennen ze dat niet alle allochtonen zo denken, zegt N-VA.

De Volt-reportage over verbaal geweld tegen holebi’s maakt opnieuw duidelijk dat er vooral bij jonge allochtonen een probleem bestaat bij de aanvaarding van homoseksualiteit. Dat zeggen Kamerlid Zuhal Demir en Senator Piet De Bruyn. Volgens de twee N-VA-parlementsleden is het dan ook hoog tijd dat de allochtone gemeenschap zelf het initiatief neemt om daaraan te verhelpen.

“De reportage bevestigt dat met name bij jonge mannelijke allochtonen het gebrek aan aanvaarding regelmatig uitmondt in onaanvaardbare vormen van verbale agressie, intimidatie en zelfs (dreigen met) fysiek geweld”, zegt Zuhal Demir. Ze benadrukt wel dat het geen “wij-zij-verhaal” is, aangezien niet alle allochtonen een probleem hebben met homoseksualiteit, net zoals er ook autochtonen zijn die de gelijkwaardigheid van holebi’s niet volledig aanvaarden.

Toch stelt Demir samen met Piet De Bruyn dat de allochtone gemeenschap dringend zelf een initiatief moet nemen. “Het is de taak van iedereen – ook van de allochtone gemeenschap – om alle vormen van discriminatie zonder onderscheid te bestrijden”, aldus De Bruyn. “Het erkennen dat er een probleem bestaat bij een deel van de jonge allochtonen die discriminerend optreden tegenover holebi’s, is meteen ook de beste manier om aan te tonen dat inderdaad niet alle allochtonen negatief staan tegenover homoseksualiteit”, besluit hij. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content