Vlaams minister Sven Gatz (Open VLD), onder meer bevoegd voor Brussel, wil in uitvoering van het Vlaamse regeerakkoord dat er een gemeenschappelijk N-logo komt dat de vele initiatieven van de Vlaamse Gemeenschap en van de Nederlandstalige organisaties in Brussel 'met elkaar verbindt en herkenbaar maakt'. Dat blijkt uit zijn antwoord op een schriftelijke vraag van Willy Segers (N-VA).

'Verbondenheid creëren'

"Via een gemeenschappelijke visuele taal en herkenbaarheid willen de Vlaamse regering en haar diensten en de Vlaamse Gemeenschapscommissie de impact van hun publiekscommunicatie verhogen en een verbondenheid creëren tussen de diensten en de initiatieven onderling. Deze publiekscommunicatie moet ook een bijdrage leveren aan de citymarketing en aan de aantrekkingskracht van Brussel door de versterking van positieve associaties met de grootstad en met het Nederlands", aldus Gatz.

Datum invoering nog niet bekend

Het project werd al opgestart onder zijn voorganger Pascal Smet (SP.A) onder wiens bewind de Vlaamse Gemeenschapscommissie een overheidsopdracht uitschreef met de vraag om een nieuw logo te ontwerpen met een 'gerestylede N' evenals een huisstijl. Een beoordelingscomité bestaande uit vertegenwoordigers van de VGC en de Vlaamse administratie besliste zopas om deze opdracht toe te wijzen aan Absoluut bvba. "Dit bureau is momenteel bezig met het uitwerken van de voorstellen. Het is nog te vroeg om een concrete timing te geven voor de effectieve invoering en uitrol van het nieuwe logo", aldus Gatz. (Belga/WB)

Vlaams minister Sven Gatz (Open VLD), onder meer bevoegd voor Brussel, wil in uitvoering van het Vlaamse regeerakkoord dat er een gemeenschappelijk N-logo komt dat de vele initiatieven van de Vlaamse Gemeenschap en van de Nederlandstalige organisaties in Brussel 'met elkaar verbindt en herkenbaar maakt'. Dat blijkt uit zijn antwoord op een schriftelijke vraag van Willy Segers (N-VA). "Via een gemeenschappelijke visuele taal en herkenbaarheid willen de Vlaamse regering en haar diensten en de Vlaamse Gemeenschapscommissie de impact van hun publiekscommunicatie verhogen en een verbondenheid creëren tussen de diensten en de initiatieven onderling. Deze publiekscommunicatie moet ook een bijdrage leveren aan de citymarketing en aan de aantrekkingskracht van Brussel door de versterking van positieve associaties met de grootstad en met het Nederlands", aldus Gatz. Het project werd al opgestart onder zijn voorganger Pascal Smet (SP.A) onder wiens bewind de Vlaamse Gemeenschapscommissie een overheidsopdracht uitschreef met de vraag om een nieuw logo te ontwerpen met een 'gerestylede N' evenals een huisstijl. Een beoordelingscomité bestaande uit vertegenwoordigers van de VGC en de Vlaamse administratie besliste zopas om deze opdracht toe te wijzen aan Absoluut bvba. "Dit bureau is momenteel bezig met het uitwerken van de voorstellen. Het is nog te vroeg om een concrete timing te geven voor de effectieve invoering en uitrol van het nieuwe logo", aldus Gatz. (Belga/WB)