De Duitse politie had aan de ouders van Liam Vanden Brande DNA-materiaal gevraagd om te onderzoeken of de mysterieuze bosjongen hun verdwenen zoon zou kunnen zijn.

De jongen dook negen maanden geleden op in Berlijn. Hij noemde zichzelf Ray en sprak Engels. Aan de politie vertelde hij dat hij de afgelopen vijf jaar samen met zijn vader door de Duitse bossen had rondgezworven. Zijn vader zou inmiddels gestorven zijn en hij zou hem begraven hebben in het bos, waarna hij te voet naar Berlijn stapte.

De politie vond nooit een graf, maar de jongen werd opgevangen in Berlijn en spreekt intussen goed Duits. De speurders stonden wel nog altijd voor een raadsel over zijn identiteit.

Child Focus
Nadat een tekening van de jongen werd verspreid, kreeg Child Focus in ons land meerdere meldingen binnen van mensen die vonden dat de jongen sprekend leek op de verouderingsfoto van Liam Vanden Brande die 16 jaar geleden verdween in Mechelen. Daarop vroeg de politie in Berlijn DNA-materiaal aan de ouders van Liam.

Volgens de Nederlandse politie is er geen twijfel over de identiteit van de bosjongen. Het gaat om de 20-jarige Robin van Helsum uit Hengelo die sinds vorig jaar vermist is.

Afscheidsbriefje
De jongen vertrok op 2 september samen met een vriend naar Berlijn. Hij liet een afscheidsbriefje achter. Amper drie dagen later meldde hij zich bij de politie in Berlijn waar hij in het Engels het verhaal vertelde dat hij vijf jaar lang door de bossen had gezworven. Hij zei van zichzelf dat hij 17 jaar was.

De Nederlandse politie is getipt door de NOS. Bij de openbare
omroep had een meisje zich gemeld dat de 20-jarige herkende van beelden die de Duitse politie deze week had verspreid. 'Ik ben er 100 procent zeker van dat deze jongen Robin is,' vertelde het meisje.

Nieuw leven
De Nederlandse politie nam contact op met de Duitse collega's, waarna bleek dat het inderdaad om de vermiste Nederlander gaat. Hij zou kampen met geestelijke problemen. Toen hij verdween had hij kort haar. Op de foto die de Duitse politie verspreidde, had hij lang haar en zag hij er heel anders uit. Toen hij met de Nederlandse getuigenis werd geconfronteerd, heeft hij zijn identiteit bevestigd.

'Hij had persoonlijke problemen,' zei het meisje dat hem herkende tegen de politie. Dit was zijn manier om een nieuw leven te beginnen.' (EE)


De Duitse politie had aan de ouders van Liam Vanden Brande DNA-materiaal gevraagd om te onderzoeken of de mysterieuze bosjongen hun verdwenen zoon zou kunnen zijn. De jongen dook negen maanden geleden op in Berlijn. Hij noemde zichzelf Ray en sprak Engels. Aan de politie vertelde hij dat hij de afgelopen vijf jaar samen met zijn vader door de Duitse bossen had rondgezworven. Zijn vader zou inmiddels gestorven zijn en hij zou hem begraven hebben in het bos, waarna hij te voet naar Berlijn stapte. De politie vond nooit een graf, maar de jongen werd opgevangen in Berlijn en spreekt intussen goed Duits. De speurders stonden wel nog altijd voor een raadsel over zijn identiteit. Child Focus Nadat een tekening van de jongen werd verspreid, kreeg Child Focus in ons land meerdere meldingen binnen van mensen die vonden dat de jongen sprekend leek op de verouderingsfoto van Liam Vanden Brande die 16 jaar geleden verdween in Mechelen. Daarop vroeg de politie in Berlijn DNA-materiaal aan de ouders van Liam. Volgens de Nederlandse politie is er geen twijfel over de identiteit van de bosjongen. Het gaat om de 20-jarige Robin van Helsum uit Hengelo die sinds vorig jaar vermist is. Afscheidsbriefje De jongen vertrok op 2 september samen met een vriend naar Berlijn. Hij liet een afscheidsbriefje achter. Amper drie dagen later meldde hij zich bij de politie in Berlijn waar hij in het Engels het verhaal vertelde dat hij vijf jaar lang door de bossen had gezworven. Hij zei van zichzelf dat hij 17 jaar was. De Nederlandse politie is getipt door de NOS. Bij de openbare omroep had een meisje zich gemeld dat de 20-jarige herkende van beelden die de Duitse politie deze week had verspreid. 'Ik ben er 100 procent zeker van dat deze jongen Robin is,' vertelde het meisje.Nieuw leven De Nederlandse politie nam contact op met de Duitse collega's, waarna bleek dat het inderdaad om de vermiste Nederlander gaat. Hij zou kampen met geestelijke problemen. Toen hij verdween had hij kort haar. Op de foto die de Duitse politie verspreidde, had hij lang haar en zag hij er heel anders uit. Toen hij met de Nederlandse getuigenis werd geconfronteerd, heeft hij zijn identiteit bevestigd. 'Hij had persoonlijke problemen,' zei het meisje dat hem herkende tegen de politie. Dit was zijn manier om een nieuw leven te beginnen.' (EE)