Volgens Vlaams parlementslid Kris Van Dyck (N-VA) moet naar Bas Luyten gekeken worden voor het lekken van de nieuwe mail die Philippe Muyters in verlegenheid brengt. Dat heeft Van Dyck laten verstaan in De Ochtend op Radio 1.

Luyten is de voormalige N-VA-medewerker en ex-voorzitter van Jong N-VA die door zijn drugsproblemen en nadien ook door zijn betrokkenheid bij een drugszaak met ex-senator Kim Geybels in Thailand 'persona non grata' is geworden bij de partij.

In de bewuste e-mail staan vier namen vermeld, zegt Van Dyck: die van hemzelf, van een van zijn medewerkers, van een medewerker van Muyters en van Bas Luyten. "Het vreemde is dat wanneer gevraagd wordt naar een mail waarin 'drie namen' voorkomen, die vierde naam niet gemeld wordt. Ik denk dat ik weet waar de klepel hangt", wees Van Dyck met een beschuldigende vinger naar Luyten.

"De minister heeft gedaan wat hij gezegd heeft"

Van Dyck benadrukt dat minister Muyters geen fouten gemaakt heeft en het bewuste monitoringrapport zoals beloofd wel degelijk aan het parlement heeft overgemaakt. De vermelding 'Is gelogen' in de mail wijst volgens Van Dyck niet op een fout van Muyters, maar op een van zijn medewerkers. "De minister heeft gedaan wat hij gezegd heeft."

"Foutjes door kabinetsmedewerkers" zijn voor Van Dyck "verklaarbaar" door de hoge werkdruk op de kabinetten. Omdat Muyters, die bevoegd is voor Financiën, Begroting, Werk, Ruimtelijke Ordening en Sport, slechts enkele medewerkers per bevoegdheid heeft, worden sneller fouten gemaakt, aldus Van Dyck. (Belga/INM)

Volgens Vlaams parlementslid Kris Van Dyck (N-VA) moet naar Bas Luyten gekeken worden voor het lekken van de nieuwe mail die Philippe Muyters in verlegenheid brengt. Dat heeft Van Dyck laten verstaan in De Ochtend op Radio 1. Luyten is de voormalige N-VA-medewerker en ex-voorzitter van Jong N-VA die door zijn drugsproblemen en nadien ook door zijn betrokkenheid bij een drugszaak met ex-senator Kim Geybels in Thailand 'persona non grata' is geworden bij de partij. In de bewuste e-mail staan vier namen vermeld, zegt Van Dyck: die van hemzelf, van een van zijn medewerkers, van een medewerker van Muyters en van Bas Luyten. "Het vreemde is dat wanneer gevraagd wordt naar een mail waarin 'drie namen' voorkomen, die vierde naam niet gemeld wordt. Ik denk dat ik weet waar de klepel hangt", wees Van Dyck met een beschuldigende vinger naar Luyten. "De minister heeft gedaan wat hij gezegd heeft" Van Dyck benadrukt dat minister Muyters geen fouten gemaakt heeft en het bewuste monitoringrapport zoals beloofd wel degelijk aan het parlement heeft overgemaakt. De vermelding 'Is gelogen' in de mail wijst volgens Van Dyck niet op een fout van Muyters, maar op een van zijn medewerkers. "De minister heeft gedaan wat hij gezegd heeft." "Foutjes door kabinetsmedewerkers" zijn voor Van Dyck "verklaarbaar" door de hoge werkdruk op de kabinetten. Omdat Muyters, die bevoegd is voor Financiën, Begroting, Werk, Ruimtelijke Ordening en Sport, slechts enkele medewerkers per bevoegdheid heeft, worden sneller fouten gemaakt, aldus Van Dyck. (Belga/INM)