N-VA mag als grootste partij het meeste ministers leveren. De VRT maakt gewag van Geert Bourgeois als certitude om Kris Peeters (CD&V) op te volgen als Vlaams minister-president. Oer-N-VA'er Bourgeois dus, en niet Liesbeth Homans, de vertrouwelinge van voorzitter Bart De Wever.

Homans zou ook minister worden, net als ondervoorzitter Ben Weyts.

Philippe Muyters, uittredend Vlaams minister van Financiën, Begroting, Werk en Sport, zou niet zeker zijn van een terugkeer. Ook Elke Sleurs zou op het lijstje van voorzitter De Wever staan.

CD&V haalt zware portefeuilles binnen

CD&V mag dan al niet de grootste partij zijn in de constellatie, toch haalt het twee zware portefeuilles binnen: Welzijn, waardoor Jo Vandeurzen zijn kabinet behoudt, en Onderwijs voor Hilde Crevits (daarvoor Mobiliteit). Joke Schauvliege wisselt Cultuur en Leefmilieu voor Milieu en Ruimtelijke Ordening.

Oudgediende en nieuwkomer voor Open VLD

Open VLD krijgt twee ministerposten. Naast de minister van Financiën en Begroting gaat het ook om die van Cultuur en Media, bevestigden verschillende bronnen aan Belga. Eén van hen zal uit Brussel moeten komen, daarvoor wordt gekeken naar Vlaams parlementslid en gemeenschapssenatorAnn Brusseel. De andere blauwe naam die circuleert is die van Patrick Dewael, nu tijdelijk parlementsvoorzitter en ex-Vlaams minister-president.

De namen zijn nog niet ingevuld, luidt het bij een partijtopper. Maar als Brusselaar lijkt Brusseel alvast een grote kanshebber: Open VLD moet immers de Brusselaar in de Vlaamse regering leveren. (belga/SD)

N-VA mag als grootste partij het meeste ministers leveren. De VRT maakt gewag van Geert Bourgeois als certitude om Kris Peeters (CD&V) op te volgen als Vlaams minister-president. Oer-N-VA'er Bourgeois dus, en niet Liesbeth Homans, de vertrouwelinge van voorzitter Bart De Wever.Homans zou ook minister worden, net als ondervoorzitter Ben Weyts. Philippe Muyters, uittredend Vlaams minister van Financiën, Begroting, Werk en Sport, zou niet zeker zijn van een terugkeer. Ook Elke Sleurs zou op het lijstje van voorzitter De Wever staan.CD&V mag dan al niet de grootste partij zijn in de constellatie, toch haalt het twee zware portefeuilles binnen: Welzijn, waardoor Jo Vandeurzen zijn kabinet behoudt, en Onderwijs voor Hilde Crevits (daarvoor Mobiliteit). Joke Schauvliege wisselt Cultuur en Leefmilieu voor Milieu en Ruimtelijke Ordening.Open VLD krijgt twee ministerposten. Naast de minister van Financiën en Begroting gaat het ook om die van Cultuur en Media, bevestigden verschillende bronnen aan Belga. Eén van hen zal uit Brussel moeten komen, daarvoor wordt gekeken naar Vlaams parlementslid en gemeenschapssenatorAnn Brusseel. De andere blauwe naam die circuleert is die van Patrick Dewael, nu tijdelijk parlementsvoorzitter en ex-Vlaams minister-president. De namen zijn nog niet ingevuld, luidt het bij een partijtopper. Maar als Brusselaar lijkt Brusseel alvast een grote kanshebber: Open VLD moet immers de Brusselaar in de Vlaamse regering leveren. (belga/SD)