Drie MR-politici willen, in het kader van het antiterreurplan van de regering, een groene lijn installeren voor alle mensen die tekenen van radicalisering opmerken in hun omgeving. Dat schrijft La Dernière Heure.

Het voorstel komt van MR-fractieleider in de Kamer Denis Durcarme, volksvertegenwoordiger Philippe Pivin en Brussels fractieleider Vincent De Wolf.

Dossier voor de zomer

"Het idee is om een uniek telefoonnummer te creëren voor het hele land, met aan de andere kant van de lijn politieagenten die opgeleid zijn om op deze oproepen te antwoorden en een specifieke vragenlijst hebben die kan zorgen voor een eerste triage alvorens de bevoegde autoriteiten binnen de 24 uur te contacteren", aldus Ducarme.

De politici willen bovendien dat er een mechanisme wordt opgezet om zwakke signalen op te vangen door deskundigen aan te duiden binnen alle grote administraties en de politie en de burgemeesters de toelating te geven om etablissementen te sluiten indien er ernstige aanwijzingen zijn van terroristische activiteiten. "Voor de zomer wordt een volledig dossier opgesteld", aldus Ducarme nog. (Belga/WB)

Drie MR-politici willen, in het kader van het antiterreurplan van de regering, een groene lijn installeren voor alle mensen die tekenen van radicalisering opmerken in hun omgeving. Dat schrijft La Dernière Heure.Het voorstel komt van MR-fractieleider in de Kamer Denis Durcarme, volksvertegenwoordiger Philippe Pivin en Brussels fractieleider Vincent De Wolf. "Het idee is om een uniek telefoonnummer te creëren voor het hele land, met aan de andere kant van de lijn politieagenten die opgeleid zijn om op deze oproepen te antwoorden en een specifieke vragenlijst hebben die kan zorgen voor een eerste triage alvorens de bevoegde autoriteiten binnen de 24 uur te contacteren", aldus Ducarme. De politici willen bovendien dat er een mechanisme wordt opgezet om zwakke signalen op te vangen door deskundigen aan te duiden binnen alle grote administraties en de politie en de burgemeesters de toelating te geven om etablissementen te sluiten indien er ernstige aanwijzingen zijn van terroristische activiteiten. "Voor de zomer wordt een volledig dossier opgesteld", aldus Ducarme nog. (Belga/WB)