Brussels parlementsleden Alain Destexhe (MR) bracht vorige week een bezoek gebracht aan Syrië, waar hij een ontmoeting had met president Bashar al-Assad. 'Ik wilde met eigen ogen een zicht krijgen op de Syrische crisis omwille van de verwoestende impact die de crisis bij ons heeft', legt Destexhe vrijdag uit.

In de Franstalige media werden vragen gesteld bij het bezoek van de Franstalige liberaal. De ontmoeting met Assad was volgens Destexhe niet gepland, maar werd ter plaatse opgelegd.

'De humanitaire toestand is er catastrofaal en de bevolking heeft er niets meer', zegt Destexhe. 'Als parlementslid roep ik op tot massale internationale hulp van internationale en humanitaire organisaties om de bevolking te helpen. De hulp moet prioritair gaan naar het leveren van water en van een minimum aan elektriciteit aan structuren die daar nood aan hebben. Ook medisch materiaal en geneesmiddelen zijn nodig', besluit Destexhe.

Nu vraagt de MR aan Destexe om op te stappen. De partij wijst erop dat ze de grootste is in Elsene 'en al onze verkozenen moeten aanwezig zijn op de gemeenteraad'. 'Dat staat zwart op wit in de engagementen die alle Franstalige liberalen hebben ondertekend, en in het charter van de mandataris van de MR.

'Op ethisch vlak is het evident dat een verkozene die niet regelmatig de gemeenteraden kan bijwonen de fakkel doorgeeft aan zijn opvolger, die zijn mandaat ten volle kan vervullen', stelt burgemeester en plaatselijke MR-voorzitster Dominique Dufourny.

Vorige donderdag keurde de gemeenteraad op initiatief van de MR een motie goed voor meer transparantie in de mandaten en publieke vergoedingen. De dag nadien riep Dufourny Alain Destexhe ontslag te nemen zodat zijn opvolger hem vanaf de gemeenteraad van april kan vervangen.

Brussels parlementsleden Alain Destexhe (MR) bracht vorige week een bezoek gebracht aan Syrië, waar hij een ontmoeting had met president Bashar al-Assad. 'Ik wilde met eigen ogen een zicht krijgen op de Syrische crisis omwille van de verwoestende impact die de crisis bij ons heeft', legt Destexhe vrijdag uit.In de Franstalige media werden vragen gesteld bij het bezoek van de Franstalige liberaal. De ontmoeting met Assad was volgens Destexhe niet gepland, maar werd ter plaatse opgelegd. 'De humanitaire toestand is er catastrofaal en de bevolking heeft er niets meer', zegt Destexhe. 'Als parlementslid roep ik op tot massale internationale hulp van internationale en humanitaire organisaties om de bevolking te helpen. De hulp moet prioritair gaan naar het leveren van water en van een minimum aan elektriciteit aan structuren die daar nood aan hebben. Ook medisch materiaal en geneesmiddelen zijn nodig', besluit Destexhe. Nu vraagt de MR aan Destexe om op te stappen. De partij wijst erop dat ze de grootste is in Elsene 'en al onze verkozenen moeten aanwezig zijn op de gemeenteraad'. 'Dat staat zwart op wit in de engagementen die alle Franstalige liberalen hebben ondertekend, en in het charter van de mandataris van de MR. 'Op ethisch vlak is het evident dat een verkozene die niet regelmatig de gemeenteraden kan bijwonen de fakkel doorgeeft aan zijn opvolger, die zijn mandaat ten volle kan vervullen', stelt burgemeester en plaatselijke MR-voorzitster Dominique Dufourny. Vorige donderdag keurde de gemeenteraad op initiatief van de MR een motie goed voor meer transparantie in de mandaten en publieke vergoedingen. De dag nadien riep Dufourny Alain Destexhe ontslag te nemen zodat zijn opvolger hem vanaf de gemeenteraad van april kan vervangen.