Deprez haalde in 2017 al uit naar toenmalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Francken, omwille van de 'identificatiemissie' die de Soedanese autoriteiten de kans gaf mee te werken aan de terugkeer van Soedanese burgers naar hun eigen land.

Deprez zei toen bepaalde uitlatingen van Francken te betreuren.

Nu zegt de MR-coryfee dat in België elke gemeenschap zelfstandig beslist welke vertegenwoordigers het naar de federale regering stuurt - zo was volgens Deprez in 2014 CD&V verantwoordelijk voor de regeringsdeelname van N-VA - 'maar dat we het nu misschien zonder de N-VA kunnen doen'.

Theo Francken moet wat hem betreft al helemaal niet in de volgende federale regering stappen. Francken zelf reageerde op Twitter op het veto van Deprez.

Deprez (75) was tijdens zijn lange politieke carrière vijftien jaar lang voorzitter van de PSC, de voorloper van het huidige cdH, en stond in 2002 mee aan de wieg van de MR. Tussen 1984 en 2010, en opnieuw sinds 2014 zetelde Deprez in het Europees Parlement, van 2010 tot 2014 was hij senator. Op 26 mei neemt hij niet meer deel aan de verkiezingen.

Deprez haalde in 2017 al uit naar toenmalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Francken, omwille van de 'identificatiemissie' die de Soedanese autoriteiten de kans gaf mee te werken aan de terugkeer van Soedanese burgers naar hun eigen land. Deprez zei toen bepaalde uitlatingen van Francken te betreuren. Nu zegt de MR-coryfee dat in België elke gemeenschap zelfstandig beslist welke vertegenwoordigers het naar de federale regering stuurt - zo was volgens Deprez in 2014 CD&V verantwoordelijk voor de regeringsdeelname van N-VA - 'maar dat we het nu misschien zonder de N-VA kunnen doen'. Theo Francken moet wat hem betreft al helemaal niet in de volgende federale regering stappen. Francken zelf reageerde op Twitter op het veto van Deprez. Deprez (75) was tijdens zijn lange politieke carrière vijftien jaar lang voorzitter van de PSC, de voorloper van het huidige cdH, en stond in 2002 mee aan de wieg van de MR. Tussen 1984 en 2010, en opnieuw sinds 2014 zetelde Deprez in het Europees Parlement, van 2010 tot 2014 was hij senator. Op 26 mei neemt hij niet meer deel aan de verkiezingen.