FDF-voorzitter Olivier Maingain wijst een coalitie met de N-VA resoluut af. In een interview met Le Soir noemde Maingain de N-VA een bedreiging voor de democratie. "Ik neem niet deel aan een regering waarvan de N-VA de piloot is."

Met zijn uitspraken zet Maingain zich lijnrecht tegenover het partijstandpunt van de MR, waarvan het FDF deel uitmaakt als kartelpartner.

In hetzelfde interview met Le Soir heeft Maingain ook kritiek op MR-voorzitter Charles Michel. "Hij heeft de intellectuele kennis, maar hij moet weten dat we zullen worden beoordeeld op onze politiek voor Brussel en Wallonië, niet op het feit dat we een bevoordeelde alliantie met een partij zijn aangegaan."

MR-voorzitter Charles Michel wil wel met de N-VA spreken. Hij wilde tot nu toe niet reageren op de uitspraken van Maingain, maar is er naar verluidt bijzonder ontstemd over. De relatie tussen Maingain en Michel is al van bij de start van het voorzitterschap van Michel bijzonder onderkoeld.

Volgens bronnen binnen de MR werd verwacht dat Maingain vanochtend op het partijbureau uitleg zou geven over zijn uitspraken, maar Maingain goot nog meer olie op het vuur door weg te blijven van het partijbureau. Het FDF houdt een aparte vergadering zonder de MR.

Deelnemen aan regeringsonderhandelingen met de N-VA of aan de zijlijn blijven staan en oppositie voeren? Het ziet er naar uit dat de MR en het FDF hun splijtzwam gevonden hebben. (EE)

FDF-voorzitter Olivier Maingain wijst een coalitie met de N-VA resoluut af. In een interview met Le Soir noemde Maingain de N-VA een bedreiging voor de democratie. "Ik neem niet deel aan een regering waarvan de N-VA de piloot is." Met zijn uitspraken zet Maingain zich lijnrecht tegenover het partijstandpunt van de MR, waarvan het FDF deel uitmaakt als kartelpartner. In hetzelfde interview met Le Soir heeft Maingain ook kritiek op MR-voorzitter Charles Michel. "Hij heeft de intellectuele kennis, maar hij moet weten dat we zullen worden beoordeeld op onze politiek voor Brussel en Wallonië, niet op het feit dat we een bevoordeelde alliantie met een partij zijn aangegaan."MR-voorzitter Charles Michel wil wel met de N-VA spreken. Hij wilde tot nu toe niet reageren op de uitspraken van Maingain, maar is er naar verluidt bijzonder ontstemd over. De relatie tussen Maingain en Michel is al van bij de start van het voorzitterschap van Michel bijzonder onderkoeld. Volgens bronnen binnen de MR werd verwacht dat Maingain vanochtend op het partijbureau uitleg zou geven over zijn uitspraken, maar Maingain goot nog meer olie op het vuur door weg te blijven van het partijbureau. Het FDF houdt een aparte vergadering zonder de MR. Deelnemen aan regeringsonderhandelingen met de N-VA of aan de zijlijn blijven staan en oppositie voeren? Het ziet er naar uit dat de MR en het FDF hun splijtzwam gevonden hebben. (EE)