MR en CDH zouden de gijzelaars worden van de Vlaams-nationalisten die volgens hem "zonder veel scrupules" vooruit wil op communautair vlak, zo klonk het in het RTBf-radioprogramma 'Grand oral' op La Première. Volgens Picqué zou een regering met N-VA en zonder de PS "verschrikkelijk zijn voor het zuiden van het land, waar die nationale regering geen legitimiteit zou hebben".

Ging het over de Brusselse formatie, dan wees Picqué onder meer op de raakpunten tussen de plannen van de PS en het FDF. Tegelijk wees hij echter op de winst die de MR boekte en "waar rekening mee gehouden moet worden". "De vraag is echter wie het interne debat zal voeren over de prioriteiten bij de MR", vervolgde Picqué. Didier Reynders haalde weliswaar "een mooie score", maar welk project heeft hij voor ogen, zo wierp de socialist op. (Belga/TE)

MR en CDH zouden de gijzelaars worden van de Vlaams-nationalisten die volgens hem "zonder veel scrupules" vooruit wil op communautair vlak, zo klonk het in het RTBf-radioprogramma 'Grand oral' op La Première. Volgens Picqué zou een regering met N-VA en zonder de PS "verschrikkelijk zijn voor het zuiden van het land, waar die nationale regering geen legitimiteit zou hebben". Ging het over de Brusselse formatie, dan wees Picqué onder meer op de raakpunten tussen de plannen van de PS en het FDF. Tegelijk wees hij echter op de winst die de MR boekte en "waar rekening mee gehouden moet worden". "De vraag is echter wie het interne debat zal voeren over de prioriteiten bij de MR", vervolgde Picqué. Didier Reynders haalde weliswaar "een mooie score", maar welk project heeft hij voor ogen, zo wierp de socialist op. (Belga/TE)