Movement X wil de komende weken verder protesteren tegen de uitspraken van burgemeester Bart De Wever (N-VA) over onder meer Berbers in Antwerpen. De organisatie zegt zich ook te zullen verzetten tegen de te verwachten GAS-boetes voor de actievoerders van woensdag.

De politie greep ondanks het vreedzame verloop van de manifestatie in, omdat betogingen op de Grote Markt sowieso verboden zijn en de actie ook niet vooraf was aangevraagd door de organisatoren. Overleg met die laatsten verliep woensdagavond bovendien erg moeizaam, aldus de politie.

Voor Movement X is de massale aanwezigheid en het optreden van de politie echter een teken dat de actie "een door in het oog van Bart De Wever en zijn college" was. "De opgetrommelde politiemacht en het overdreven machtsvertoon om een vredige en rustige bijeenkomst te beëindigen tonen dit meer dan duidelijk aan", klinkt het.

'GAS-boetes niet betalen'

Movement X roept nu op om de te verwachten GAS-boetes niet te betalen en juridisch aan te vechten. De organisatie vraagt om alle boetes die op woensdagavond werden uitgedeeld per mail aan hen te bezorgen, zodat ze gebundeld kunnen worden in één juridisch dossier.

Daarnaast plant Movement X nog meer acties en blijft ze excuses en het ontslag van De Wever eisen, aangezien die door zijn uitspraken en het "repressieve antwoord" van woensdag zou aangegeven hebben "geen burgemeester te willen zijn van alle Antwerpenaren". (Belga/JH)

Movement X wil de komende weken verder protesteren tegen de uitspraken van burgemeester Bart De Wever (N-VA) over onder meer Berbers in Antwerpen. De organisatie zegt zich ook te zullen verzetten tegen de te verwachten GAS-boetes voor de actievoerders van woensdag. De politie greep ondanks het vreedzame verloop van de manifestatie in, omdat betogingen op de Grote Markt sowieso verboden zijn en de actie ook niet vooraf was aangevraagd door de organisatoren. Overleg met die laatsten verliep woensdagavond bovendien erg moeizaam, aldus de politie. Voor Movement X is de massale aanwezigheid en het optreden van de politie echter een teken dat de actie "een door in het oog van Bart De Wever en zijn college" was. "De opgetrommelde politiemacht en het overdreven machtsvertoon om een vredige en rustige bijeenkomst te beëindigen tonen dit meer dan duidelijk aan", klinkt het. Movement X roept nu op om de te verwachten GAS-boetes niet te betalen en juridisch aan te vechten. De organisatie vraagt om alle boetes die op woensdagavond werden uitgedeeld per mail aan hen te bezorgen, zodat ze gebundeld kunnen worden in één juridisch dossier. Daarnaast plant Movement X nog meer acties en blijft ze excuses en het ontslag van De Wever eisen, aangezien die door zijn uitspraken en het "repressieve antwoord" van woensdag zou aangegeven hebben "geen burgemeester te willen zijn van alle Antwerpenaren". (Belga/JH)