Televisiemaker Eric Goens heeft zich na de aanslagen in Parijs ondergedompeld in Molenbeek, plots gebombardeerd tot hoofdstad van het terrorisme. In de vierdelige reeks van productiehuis Het NieuwsHuis, die vandaag werd voorgesteld en vanaf volgende week maandag van start gaat op één, gaat Goens op zoek naar wat er leeft in Molenbeek, en hoe het zo ver is kunnen komen.

'Is Jambon een nazi?'

De tweede aflevering van de docureeks zal wellicht voor enige ophef zorgen. Daarin geeft oud-burgemeester Philippe Moureaux (PS) zijn mening over de aanpak van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. In een preview vraagt de PS'er zich af of Jambon een nazi is, dit naar aanleiding van Jambons plan om Molenbeek uit te mesten na de aanslagen in Parijs.

Jambon zei vlak na de aanslagen in Parijs op 13 november dat hij Molenbeek ging 'opkuisen' en elk huis ging doorzoeken nadat bleek dat een aantal terroristen uit de Brusselse gemeente afkomstig waren. "Het is niet de gewoonte van ons land om overal huiszoekingen uit te voeren. Dat is iets voor dictatoriale en fascistische regimes", aldus Moureaux.

Uiteindelijk bleef het enkel bij een idee van Jambon. "Ik ben blij dat hij heeft afgezien van dit plan", besluit Moureaux. (Belga/TE)

De eerste aflevering wordt op maandag 22 februari om 20.35 uur uitgezonden op één.

Televisiemaker Eric Goens heeft zich na de aanslagen in Parijs ondergedompeld in Molenbeek, plots gebombardeerd tot hoofdstad van het terrorisme. In de vierdelige reeks van productiehuis Het NieuwsHuis, die vandaag werd voorgesteld en vanaf volgende week maandag van start gaat op één, gaat Goens op zoek naar wat er leeft in Molenbeek, en hoe het zo ver is kunnen komen. De tweede aflevering van de docureeks zal wellicht voor enige ophef zorgen. Daarin geeft oud-burgemeester Philippe Moureaux (PS) zijn mening over de aanpak van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. In een preview vraagt de PS'er zich af of Jambon een nazi is, dit naar aanleiding van Jambons plan om Molenbeek uit te mesten na de aanslagen in Parijs. Jambon zei vlak na de aanslagen in Parijs op 13 november dat hij Molenbeek ging 'opkuisen' en elk huis ging doorzoeken nadat bleek dat een aantal terroristen uit de Brusselse gemeente afkomstig waren. "Het is niet de gewoonte van ons land om overal huiszoekingen uit te voeren. Dat is iets voor dictatoriale en fascistische regimes", aldus Moureaux. Uiteindelijk bleef het enkel bij een idee van Jambon. "Ik ben blij dat hij heeft afgezien van dit plan", besluit Moureaux. (Belga/TE) De eerste aflevering wordt op maandag 22 februari om 20.35 uur uitgezonden op één.