Vrijdagochtend vond er een vergadering plaats tussen de burgemeester en de korpschef van de lokale politie over de onlusten. "Tijdens de vergadering werd ook een video van Sharia4Belgium bekeken over Molenbeek. Omdat die tot nieuw geweld zou kunnen aanzetten, is beslist om het samenscholingsverbod af te kondigen dat vanaf vandaag ingaat", aldus politiewoordvoerder Johan Berckmans.

Het samenscholingsverbod geldt tot zaterdag 2 juni 8 uur.

Onlusten
In de loop van donderdag werd een vrouw met niqab gecontroleerd. De vrouw zat aan een tramhalte en werd gevraagd om haar niqab af te nemen. Ze weigerde en werd daarop meegenomen naar het commissariaat waar ze elke medewerking weigerde, meldt het Brussels parket. De vrouw is gekend omdat ze vroeger al gecontroleerd werd voor het dragen van een niqab.

Na het voorval ontstonden onlusten in Molenbeek waarbij de politie twee gerechtelijke en zes administratieve aanhoudingen verrichtte. Twee agenten liepen verwondingen op. Een meerderjarige en een minderjarige zijn gerechtelijk aangehouden. Ze zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet vraagt een grondig onderzoek. (Belga/TE)

Vrijdagochtend vond er een vergadering plaats tussen de burgemeester en de korpschef van de lokale politie over de onlusten. "Tijdens de vergadering werd ook een video van Sharia4Belgium bekeken over Molenbeek. Omdat die tot nieuw geweld zou kunnen aanzetten, is beslist om het samenscholingsverbod af te kondigen dat vanaf vandaag ingaat", aldus politiewoordvoerder Johan Berckmans. Het samenscholingsverbod geldt tot zaterdag 2 juni 8 uur. Onlusten In de loop van donderdag werd een vrouw met niqab gecontroleerd. De vrouw zat aan een tramhalte en werd gevraagd om haar niqab af te nemen. Ze weigerde en werd daarop meegenomen naar het commissariaat waar ze elke medewerking weigerde, meldt het Brussels parket. De vrouw is gekend omdat ze vroeger al gecontroleerd werd voor het dragen van een niqab. Na het voorval ontstonden onlusten in Molenbeek waarbij de politie twee gerechtelijke en zes administratieve aanhoudingen verrichtte. Twee agenten liepen verwondingen op. Een meerderjarige en een minderjarige zijn gerechtelijk aangehouden. Ze zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet vraagt een grondig onderzoek. (Belga/TE)