De Molenbeekse burgemeester Philippe Moureaux heeft zich donderdag hevig verzet tegen de verwijten van laksheid die hij de voorbije dagen te slikken kreeg. Moureaux ontkent dat hij te weinig doet tegen vandalisme, drugshandel en geweld in zijn gemeente.

Leugens

Die kritiek volgde op het recente nieuws dat twee bedrijven om die redenen uit Molenbeek wegtrekken. Moureaux stak zijn onvrede over de werkwijze van de pers de voorbije dagen niet onder stoelen of banken. Hij houdt journalisten deels verantwoordelijk voor de "leugens" die over zijn gemeenten de ronde deden.

Om die te weerleggen had de burgemeester een reeks documenten meegebracht. Zo diepte hij onder meer een brief op van 19 juni 2008, waarin hij zijn korpschef vroeg de agenten in de gemeente op het hart te drukken dat de strijd tegen drugshandel prioritair blijft.

Sindsdien zijn in dat verband al veertig arrestaties gebeurd, aldus Moureaux. Maar volgens de burgemeester zijn de veiligheidsproblemen het gevolg van een hele reeks parameters. Het is onmogelijk om de zaak ten gronde aan te pakken door slechts één element uit te lichten, klonk het.

Multiculturele gemeente
Moureaux vermoedt dan ook dat sommigen Molenbeek met hun kritiek vooral viseren omdat de gemeente "symbool staat" voor het samenleven met buitenlanders.
De burgemeester had zich op de persconferentie donderdag ook omringd door de verantwoordelijken van de politiezone Brussel-West. Zij ontkenden nog dat Moureaux zou hebben opgelegd dat de politiemensen tijdens de ramadan niet mogen eten en minder mogen verbaliseren. Mijn agenten mogen nooit eten of drinken tijdens operaties, aldus korpschef Johan De Becker. (Belga)


De Molenbeekse burgemeester Philippe Moureaux heeft zich donderdag hevig verzet tegen de verwijten van laksheid die hij de voorbije dagen te slikken kreeg. Moureaux ontkent dat hij te weinig doet tegen vandalisme, drugshandel en geweld in zijn gemeente. Leugens Die kritiek volgde op het recente nieuws dat twee bedrijven om die redenen uit Molenbeek wegtrekken. Moureaux stak zijn onvrede over de werkwijze van de pers de voorbije dagen niet onder stoelen of banken. Hij houdt journalisten deels verantwoordelijk voor de "leugens" die over zijn gemeenten de ronde deden. Om die te weerleggen had de burgemeester een reeks documenten meegebracht. Zo diepte hij onder meer een brief op van 19 juni 2008, waarin hij zijn korpschef vroeg de agenten in de gemeente op het hart te drukken dat de strijd tegen drugshandel prioritair blijft. Sindsdien zijn in dat verband al veertig arrestaties gebeurd, aldus Moureaux. Maar volgens de burgemeester zijn de veiligheidsproblemen het gevolg van een hele reeks parameters. Het is onmogelijk om de zaak ten gronde aan te pakken door slechts één element uit te lichten, klonk het.Multiculturele gemeente Moureaux vermoedt dan ook dat sommigen Molenbeek met hun kritiek vooral viseren omdat de gemeente "symbool staat" voor het samenleven met buitenlanders. De burgemeester had zich op de persconferentie donderdag ook omringd door de verantwoordelijken van de politiezone Brussel-West. Zij ontkenden nog dat Moureaux zou hebben opgelegd dat de politiemensen tijdens de ramadan niet mogen eten en minder mogen verbaliseren. Mijn agenten mogen nooit eten of drinken tijdens operaties, aldus korpschef Johan De Becker. (Belga)