Philippe Moureaux (PS), burgemeester van de Brusselse gemeente Molenbeek, is kwaad op journalisten van het RTBF-programma "Questions à la Une" die een reportage over de islam in zijn gemeente draaiden. Moureaux beschuldigt hen van racisme en islamofobie.

Boerka

De reportage ging over islamisme en toonde onder meer beelden van vrouwen in boerka die in Molenbeek op straat rondliepen. In de gemeente geldt nochtans al heel lang een boerkaverbod. "Dat tonen als bewijs dat het islamisme stijgt is pure manipulatie", zegt Moureaux nu op Maghreb TV.

Islamofoben

De burgemeester kwam zelf in de uitzending aan bod, maar zegt nu misbruikt te zijn voor een programma "dat enkel onprettige beelden toont en het woord geeft aan bekende islamofoben". De islamitische bevolking van Molenbeek "verdient het grootste respect. Het is niet omdat het gedrag van sommige mensen ons niet aanstaat dat we een hele bevolkingsgroep moeten beschuldigen. Dat deed Goebbels (de propagandaminister in nazi-Duitsland, nvdr) ook met de Joden". (Belga/EE)

Philippe Moureaux (PS), burgemeester van de Brusselse gemeente Molenbeek, is kwaad op journalisten van het RTBF-programma "Questions à la Une" die een reportage over de islam in zijn gemeente draaiden. Moureaux beschuldigt hen van racisme en islamofobie. Boerka De reportage ging over islamisme en toonde onder meer beelden van vrouwen in boerka die in Molenbeek op straat rondliepen. In de gemeente geldt nochtans al heel lang een boerkaverbod. "Dat tonen als bewijs dat het islamisme stijgt is pure manipulatie", zegt Moureaux nu op Maghreb TV. Islamofoben De burgemeester kwam zelf in de uitzending aan bod, maar zegt nu misbruikt te zijn voor een programma "dat enkel onprettige beelden toont en het woord geeft aan bekende islamofoben". De islamitische bevolking van Molenbeek "verdient het grootste respect. Het is niet omdat het gedrag van sommige mensen ons niet aanstaat dat we een hele bevolkingsgroep moeten beschuldigen. Dat deed Goebbels (de propagandaminister in nazi-Duitsland, nvdr) ook met de Joden". (Belga/EE)