'De eerste dag van de maand Chawal 1440 stemt overeen met dinsdag 4 juni 2019, dag van 'Aid al-Fitr', en einde van de Ramadanmaand voor de moslimgemeenschap van België', aldus van het Executief van de Moslims van België (EMB).

Tijdens de ramadan, die op 6 mei van start ging, mogen moslims niet eten, drinken, roken of seksuele betrekkingen hebben tussen zonsopgang en zonsondergang, al gelden er wel uitzonderingen voor mensen met fysieke of mentale beperkingen, zwangere vrouwen en kinderen.

Het einde van de ramadan vieren moslims met het Suikerfeest. De specifieke begin- en einddata van de ramadan worden elk jaar vastgelegd door de Raad der Theologen van de Executieve, die daarvoor rekening houdt met de stand van de maan.

'De eerste dag van de maand Chawal 1440 stemt overeen met dinsdag 4 juni 2019, dag van 'Aid al-Fitr', en einde van de Ramadanmaand voor de moslimgemeenschap van België', aldus van het Executief van de Moslims van België (EMB).Tijdens de ramadan, die op 6 mei van start ging, mogen moslims niet eten, drinken, roken of seksuele betrekkingen hebben tussen zonsopgang en zonsondergang, al gelden er wel uitzonderingen voor mensen met fysieke of mentale beperkingen, zwangere vrouwen en kinderen. Het einde van de ramadan vieren moslims met het Suikerfeest. De specifieke begin- en einddata van de ramadan worden elk jaar vastgelegd door de Raad der Theologen van de Executieve, die daarvoor rekening houdt met de stand van de maan.