Tegelijk roepen ze op de "welig tierende islamofobie te stoppen die deze jongeren aan een vernietigend stigma onderwerpen". Achttien organisaties ondertekenden het document, waaronder de Europese Raad van Marokkaanse Oelema, de Raad van Theologen van de Moslims van België, en de Liga van Imams van België.

Het document, dat voorgesteld werd op een persconferentie in Brussel, moet moskeeën en organisaties op het terrein helpen in de strijd tegen de radicalisering. De ondertekenaars stellen dat de jongeren die zich aansluiten bij radicale groepen in Syrië uiteindelijk de toekomst van het samenleven in een religieus divers Europa in gevaar kunnen brengen.

"Het is onze morele plicht om het evenwicht tussen onze religieuze overtuigingen en de eisen van ons lidmaatschap van het Europees burgerschap te zoeken", schrijven ze. Ze onderbouwen hun argumentatie met de beginselen van hun geloof.

Islamofobie

Tegelijk stellen de ondertekenaars dat het nodig is om de "welig tierende islamofobie te stoppen die deze jongeren aan een vernietigend stigma onderwerpen". Ze zeggen ervan overtuigd te zijn "dat hoe meer liefde we geven aan deze jonge mensen, hoe meer ze bereid zijn zich te integreren in de samenleving en een positieve bijdrage zullen leveren aan haar voorspoed".

"Deze gebeurtenissen", klinkt het, "moeten ons aanzetten ons beleid ten aanzien van de moslimgemeenschap te herzien, om die uit zijn sociologisch en ingebeeld getto te halen waarin zij verschanst zit, en de moslims een waardige plaats in de hoedanigheid van burgers in onze maatschappij te waarborgen." (Belga/AVE)

Tegelijk roepen ze op de "welig tierende islamofobie te stoppen die deze jongeren aan een vernietigend stigma onderwerpen". Achttien organisaties ondertekenden het document, waaronder de Europese Raad van Marokkaanse Oelema, de Raad van Theologen van de Moslims van België, en de Liga van Imams van België. Het document, dat voorgesteld werd op een persconferentie in Brussel, moet moskeeën en organisaties op het terrein helpen in de strijd tegen de radicalisering. De ondertekenaars stellen dat de jongeren die zich aansluiten bij radicale groepen in Syrië uiteindelijk de toekomst van het samenleven in een religieus divers Europa in gevaar kunnen brengen. "Het is onze morele plicht om het evenwicht tussen onze religieuze overtuigingen en de eisen van ons lidmaatschap van het Europees burgerschap te zoeken", schrijven ze. Ze onderbouwen hun argumentatie met de beginselen van hun geloof. IslamofobieTegelijk stellen de ondertekenaars dat het nodig is om de "welig tierende islamofobie te stoppen die deze jongeren aan een vernietigend stigma onderwerpen". Ze zeggen ervan overtuigd te zijn "dat hoe meer liefde we geven aan deze jonge mensen, hoe meer ze bereid zijn zich te integreren in de samenleving en een positieve bijdrage zullen leveren aan haar voorspoed". "Deze gebeurtenissen", klinkt het, "moeten ons aanzetten ons beleid ten aanzien van de moslimgemeenschap te herzien, om die uit zijn sociologisch en ingebeeld getto te halen waarin zij verschanst zit, en de moslims een waardige plaats in de hoedanigheid van burgers in onze maatschappij te waarborgen." (Belga/AVE)