De moslimgemeenschap in België heeft dinsdag het Offerfeest gevierd. In Antwerpen werden volgens het stadsbestuur op de officiële slachtvloeren minder schapen geslacht dan vorig jaar, in Gent en Brussel meer.

Op de officiële slachtvloeren in Antwerpen werden er dinsdag volgens de bevoegde schepen minder schapen geslacht dan in 2009. Antwerpse moslims die een dier wilden slachten, konden
terecht bij drie wettelijk erkende slachtvloeren.

Twee vleesverwerkende bedrijven en een tijdelijke slachtinrichting in Park Spoor Noord gaven de moslims de kans om legaal een schaap te offeren. In de drie inrichtingen samen werden dinsdag 3.670 schapen geslacht, of 334 minder dan vorig jaar.

Eén van de mogelijke verklaringen is volgens de stad Antwerpen dat moslims steeds meer alternatieven hebben voor het slachten van een schaap. Het gaat onder meer om een financiële gift aan het land van herkomst of aan een hulporganisatie. Antwerpen moedigt die mogelijkheid aan.

In Gent daarentegen werden er minder schapen geslacht dan het jaar voordien. Moslims konden terecht bij een doe-het-zelf slachtvloer of bij een professioneel slachthuis. Samen werden daar een 1.200-tal schapen geslacht. Dat zijn er een zeventigtal minder dan vorig jaar.

Ook in Brussel worden elk jaar meer schapen geslacht op de
officiële vloeren. Volgens het stadsbestuur wordt er in de drie tijdelijke slachtplaatsen in de stad zelf elk jaar een stijgende tendens vastgesteld. Vier jaar geleden werden er een driehonderdtal schapen geslacht. Dit jaar waren het er 548.

De moslimgemeenschap in België heeft dinsdag het Offerfeest gevierd. In Antwerpen werden volgens het stadsbestuur op de officiële slachtvloeren minder schapen geslacht dan vorig jaar, in Gent en Brussel meer.Op de officiële slachtvloeren in Antwerpen werden er dinsdag volgens de bevoegde schepen minder schapen geslacht dan in 2009. Antwerpse moslims die een dier wilden slachten, konden terecht bij drie wettelijk erkende slachtvloeren. Twee vleesverwerkende bedrijven en een tijdelijke slachtinrichting in Park Spoor Noord gaven de moslims de kans om legaal een schaap te offeren. In de drie inrichtingen samen werden dinsdag 3.670 schapen geslacht, of 334 minder dan vorig jaar. Eén van de mogelijke verklaringen is volgens de stad Antwerpen dat moslims steeds meer alternatieven hebben voor het slachten van een schaap. Het gaat onder meer om een financiële gift aan het land van herkomst of aan een hulporganisatie. Antwerpen moedigt die mogelijkheid aan.In Gent daarentegen werden er minder schapen geslacht dan het jaar voordien. Moslims konden terecht bij een doe-het-zelf slachtvloer of bij een professioneel slachthuis. Samen werden daar een 1.200-tal schapen geslacht. Dat zijn er een zeventigtal minder dan vorig jaar.Ook in Brussel worden elk jaar meer schapen geslacht op de officiële vloeren. Volgens het stadsbestuur wordt er in de drie tijdelijke slachtplaatsen in de stad zelf elk jaar een stijgende tendens vastgesteld. Vier jaar geleden werden er een driehonderdtal schapen geslacht. Dit jaar waren het er 548.