Op maandag 2 september is het weer zover. Dan begint voor meer dan 1,1 miljoen leerlingen en ongeveer 120.000 leerkrachten een nieuw schooljaar.

In twee afleveringen laat Knack leerkrachten en ouders hun licht schijnen over de huidige stand van het onderwijs. Hoe zien zij de recent goedgekeurde hervorming in het secundair? Wat zijn voor hen de échte problemen in het Vlaams onderwijs? Hoe ervaren leerkrachten hun beroep anno 2013.

Deze week leest u de resultaten van een enquête van het studiebureau Ivox in opdracht van Knack bij 1004 leerkrachten en 561 ouders. Daarin peilden we naar de problemen van het Vlaamse onderwijs en de receptie van de onlangs goedgekeurde hervorming van het secundair onderwijs.

Onderwijsexpert Dirk Van Damme (OESO), oud-topambtenaar Georges Monard en pedagoog Pedro De Bruyckere (Arteveldehogeschool Gent) geven hun reactie op de resultaten van de enquête.

Volgende week laten we Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) aan het woord.

Op maandag 2 september is het weer zover. Dan begint voor meer dan 1,1 miljoen leerlingen en ongeveer 120.000 leerkrachten een nieuw schooljaar.In twee afleveringen laat Knack leerkrachten en ouders hun licht schijnen over de huidige stand van het onderwijs. Hoe zien zij de recent goedgekeurde hervorming in het secundair? Wat zijn voor hen de échte problemen in het Vlaams onderwijs? Hoe ervaren leerkrachten hun beroep anno 2013. Deze week leest u de resultaten van een enquête van het studiebureau Ivox in opdracht van Knack bij 1004 leerkrachten en 561 ouders. Daarin peilden we naar de problemen van het Vlaamse onderwijs en de receptie van de onlangs goedgekeurde hervorming van het secundair onderwijs. Onderwijsexpert Dirk Van Damme (OESO), oud-topambtenaar Georges Monard en pedagoog Pedro De Bruyckere (Arteveldehogeschool Gent) geven hun reactie op de resultaten van de enquête. Volgende week laten we Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) aan het woord.