Of de families zich terecht zorgen maken, is voorlopig een niet te beantwoorden vraag. "Niemand kan hen voorlopig uitsluitsel geven", luidt het in verschillende kranten. De diaken zit in de cel omdat hij minstens tien mensen vermoord zou hebben door ongevraagd actieve euthanasie toe te passen. Filip De Reuse, de advocaat van de diaken, stelde in Het Nieuwsblad dat zijn cliënt slechts "handelde uit medelijden met mensen in een uitzichtloze situatie."

Lichamen opgraven

"Het is moeilijk voor ons om te controleren of de mensen over wie werd gebeld, slachtoffers zijn in deze zaak. Op dit moment hebben wij zelf nog geen zicht op namen van slachtoffers", zegt de woordvoerster van het Heilig Hartziekenhuis te Menen. Tijdens de meer dan 30 jaar dat de verdachte daar werkte, tot 2011, overleden zeker 400 doodzieke mensen. "Al die families maken zich nu zorgen", klinkt het.

Volgens Het Laatste Nieuws zal het Kortrijkse gerecht mogelijk tientallen lichamen opgraven. "De enige fysieke bewijzen van de misdrijven zijn immers te vinden op de lichamen", zeggen ingewijden aan de krant. (Belga/TV)

Of de families zich terecht zorgen maken, is voorlopig een niet te beantwoorden vraag. "Niemand kan hen voorlopig uitsluitsel geven", luidt het in verschillende kranten. De diaken zit in de cel omdat hij minstens tien mensen vermoord zou hebben door ongevraagd actieve euthanasie toe te passen. Filip De Reuse, de advocaat van de diaken, stelde in Het Nieuwsblad dat zijn cliënt slechts "handelde uit medelijden met mensen in een uitzichtloze situatie.""Het is moeilijk voor ons om te controleren of de mensen over wie werd gebeld, slachtoffers zijn in deze zaak. Op dit moment hebben wij zelf nog geen zicht op namen van slachtoffers", zegt de woordvoerster van het Heilig Hartziekenhuis te Menen. Tijdens de meer dan 30 jaar dat de verdachte daar werkte, tot 2011, overleden zeker 400 doodzieke mensen. "Al die families maken zich nu zorgen", klinkt het.Volgens Het Laatste Nieuws zal het Kortrijkse gerecht mogelijk tientallen lichamen opgraven. "De enige fysieke bewijzen van de misdrijven zijn immers te vinden op de lichamen", zeggen ingewijden aan de krant. (Belga/TV)