De man die veearts-keurder Karel Van Noppen in 1995 doodschoot, is in alle stilte vrijgelaten. Dat staat maandag in Het Nieuwsblad en De Standaard. Albert Barrez (51) draagt nu een elektronische enkelband, woont alleen in een bescheiden huisje en werkt als magazijnverantwoordelijke.

Barrez schoot op bestelling de 'lastige' hormonenjager Karel Van Noppen (42) dood. In de cel schreef hij een boek waarin hij vertelt hoe hij op 20 februari 1995 in een gestolen BMW naar Wechelderzande reed, Van Noppen tegenhield toen die net thuis vertrokken was, en hem koudweg executeerde. Na de moord vluchtte hij naar Zuid-Frankrijk. Een jaar later werd Barrez opgepakt toen hij terugkwam naar Vlaanderen. In juni 2002 werd hij veroordeeld tot 25 jaar cel.

Volgens de Corelio-kranten kwam Barrez begin juli in alle stilte onder voorwaarden vrij. Hij zat meer dan dertien jaar in de cel. Hij mag onder meer geen contact hebben met de mededaders en moet de burgerlijke partijen verder afbetalen.

Geen probleem

Advocaat Bart Vosters: "Barrez kan nog altijd niet gaan en staan waar hij wil. Hij staat onder elektronisch toezicht en gaat werken met een enkelband. Hij deed dat al van vorig jaar, toen hij nog in Leuven-Centraal zat: overdag werken, 's avonds terug naar de gevangenis. Nu slaapt Barrez dus gewoon thuis in zijn eigen bed".

Flor Van Noppen, de broer van Karel, zegt in de kranten dat de familie geen probleem heeft met deze vrijlating.

De man die veearts-keurder Karel Van Noppen in 1995 doodschoot, is in alle stilte vrijgelaten. Dat staat maandag in Het Nieuwsblad en De Standaard. Albert Barrez (51) draagt nu een elektronische enkelband, woont alleen in een bescheiden huisje en werkt als magazijnverantwoordelijke.Barrez schoot op bestelling de 'lastige' hormonenjager Karel Van Noppen (42) dood. In de cel schreef hij een boek waarin hij vertelt hoe hij op 20 februari 1995 in een gestolen BMW naar Wechelderzande reed, Van Noppen tegenhield toen die net thuis vertrokken was, en hem koudweg executeerde. Na de moord vluchtte hij naar Zuid-Frankrijk. Een jaar later werd Barrez opgepakt toen hij terugkwam naar Vlaanderen. In juni 2002 werd hij veroordeeld tot 25 jaar cel.Volgens de Corelio-kranten kwam Barrez begin juli in alle stilte onder voorwaarden vrij. Hij zat meer dan dertien jaar in de cel. Hij mag onder meer geen contact hebben met de mededaders en moet de burgerlijke partijen verder afbetalen.Geen probleemAdvocaat Bart Vosters: "Barrez kan nog altijd niet gaan en staan waar hij wil. Hij staat onder elektronisch toezicht en gaat werken met een enkelband. Hij deed dat al van vorig jaar, toen hij nog in Leuven-Centraal zat: overdag werken, 's avonds terug naar de gevangenis. Nu slaapt Barrez dus gewoon thuis in zijn eigen bed".Flor Van Noppen, de broer van Karel, zegt in de kranten dat de familie geen probleem heeft met deze vrijlating.