Nadat hij eerst alle betrokkenheid bij de dood van Aurore Ruyffelaere ontkende, gaf de 29-jarige Rus Andrei Grigoriev dan toch toe dat hij haar vermoord heeft.

'Hij heeft zijn verantwoordelijkheden genomen,' zei zijn advocate Katrien Van Der Straeten. 'Het was niet evident voor iemand die heel zijn leven een correct mens was om zo iets gruwelijk onder woorden te brengen. Hij is absoluut doordrongen van spijt. Hij heeft wel twintig of dertig keer gezegd hoe erg hij het vindt voor de ouders en de omgeving van Aurore.'

'Ik heb haar gewurgd'

Intussen zijn meer details over de bekentenis van Grigoriev uitgelekt. 'Ik heb haar gewurgd. De rest is gelogen,' verklaarde hij aan de speurders. Volgens VTM beweert de Rus dat een dronken Aurore hem te lijf ging toen hij haar naar haar auto probeerde te helpen.

'Toen ik haar naar haar auto wilde helpen, werd ze agressief. Ze wou mijn hulp niet. Ze beschimpte me en gaf met een klap. Daarop ben ik zelf kwaad ben geworden en heb ik haar gewurgd.'

'Ook poging tot aanranding van ander meisje bekend'

Daarmee lijkt de Rus een deel van de schuld voor de dood van Aurore in de schoenen van het slachtoffer te willen schuiven. De dader heeft overigens een dag eerder een andere vrouw aangevallen. 'Hij heeft niet alleen de moord bekend, maar ook de poging tot aanranding van een meisje de dag voordien,' vernam Het Laatste Nieuws in gerechtelijke kringen.

Het lichaam van de vermoordde Aurore Ruyffelaere werd aangetroffen in de koffer van de auto van de verdachte. De speurders beschikten ook over videobeelden waaruit bleek dat Aurore bij hem in de auto zat.

Verhaaltje

In eerste instantie ontkende Grigoriev elke betrokkenheid bij de moord. Hij diste een verhaaltje op over drie mannen die hem hadden vastgebonden op een stoel en hem dwongen om toe te kijken hoe ze Aurore wurgden. Na deze valse verklaringen ondernam de Rus een poging tot zelfdoding in zijn cel.

Donderdag veranderde de Rus het geweer van schouder. Hij bekende dat hij Aurore gewurgd had. Zijn advocate Katrien Van Der Straeten legde een emotionele verklaring af, waarin ze zei dat haar cliënt enorm veel spijt heeft. 'Hij heeft zijn verantwoordelijkheden genomen. Hij is een zeer behulpzame man en een harde werker.' (EE)

Nadat hij eerst alle betrokkenheid bij de dood van Aurore Ruyffelaere ontkende, gaf de 29-jarige Rus Andrei Grigoriev dan toch toe dat hij haar vermoord heeft. 'Hij heeft zijn verantwoordelijkheden genomen,' zei zijn advocate Katrien Van Der Straeten. 'Het was niet evident voor iemand die heel zijn leven een correct mens was om zo iets gruwelijk onder woorden te brengen. Hij is absoluut doordrongen van spijt. Hij heeft wel twintig of dertig keer gezegd hoe erg hij het vindt voor de ouders en de omgeving van Aurore.' 'Ik heb haar gewurgd' Intussen zijn meer details over de bekentenis van Grigoriev uitgelekt. 'Ik heb haar gewurgd. De rest is gelogen,' verklaarde hij aan de speurders. Volgens VTM beweert de Rus dat een dronken Aurore hem te lijf ging toen hij haar naar haar auto probeerde te helpen. 'Toen ik haar naar haar auto wilde helpen, werd ze agressief. Ze wou mijn hulp niet. Ze beschimpte me en gaf met een klap. Daarop ben ik zelf kwaad ben geworden en heb ik haar gewurgd.' 'Ook poging tot aanranding van ander meisje bekend' Daarmee lijkt de Rus een deel van de schuld voor de dood van Aurore in de schoenen van het slachtoffer te willen schuiven. De dader heeft overigens een dag eerder een andere vrouw aangevallen. 'Hij heeft niet alleen de moord bekend, maar ook de poging tot aanranding van een meisje de dag voordien,' vernam Het Laatste Nieuws in gerechtelijke kringen. Het lichaam van de vermoordde Aurore Ruyffelaere werd aangetroffen in de koffer van de auto van de verdachte. De speurders beschikten ook over videobeelden waaruit bleek dat Aurore bij hem in de auto zat. Verhaaltje In eerste instantie ontkende Grigoriev elke betrokkenheid bij de moord. Hij diste een verhaaltje op over drie mannen die hem hadden vastgebonden op een stoel en hem dwongen om toe te kijken hoe ze Aurore wurgden. Na deze valse verklaringen ondernam de Rus een poging tot zelfdoding in zijn cel. Donderdag veranderde de Rus het geweer van schouder. Hij bekende dat hij Aurore gewurgd had. Zijn advocate Katrien Van Der Straeten legde een emotionele verklaring af, waarin ze zei dat haar cliënt enorm veel spijt heeft. 'Hij heeft zijn verantwoordelijkheden genomen. Hij is een zeer behulpzame man en een harde werker.' (EE)