De moordenaar van de Gentse Aurore Ruyffelaere heeft in zijn cel een einde aan zijn leven gemaakt. Dat bevestigt het Gentse parket, na berichtgeving door de VRT. Hij ondernam eerder al een poging tot zelfdoding.

Het parket van Gent zal later op de dag communiceren over wat er met het onderzoek zal gebeuren. De verdachte, een 29-jarige man van Russische origine die dicht bij
de plaats woonde waar de wagen van de vrouw geparkeerd stond, werd twee dagen na haar verdwijning opgepakt. Haar levenloze lichaam werd in een voertuig bij zijn appartement gevonden. Eerst ontkende de man zijn betrokkenheid, maar later ging hij toch door de knieën. De man zou beweerd hebben dat hij moest toekijken terwijl drie andere personen Aurore om het leven brachten.

'Hij heeft zijn verantwoordelijkheden genomen,' zei zijn advocate Katrien Van Der Straeten toen hij bekend had. 'Het was niet evident voor iemand die heel zijn leven een correct mens was om zo iets gruwelijk onder woorden te brengen. Hij is absoluut doordrongen van spijt. Hij heeft wel twintig of dertig keer gezegd hoe erg hij het vindt voor de ouders en de omgeving van Aurore.'

'Ik heb haar gewurgd'

'Ik heb haar gewurgd. De rest is gelogen,' verklaarde hij aan de speurders. Volgens VTM beweert de man dat een dronken Aurore hem te lijf ging toen hij haar naar haar auto probeerde te helpen. 'Toen ik haar naar haar auto wilde helpen, werd ze agressief. Ze wou mijn hulp niet. Ze beschimpte me en gaf met een klap. Daarop ben ik zelf kwaad ben geworden en heb ik haar gewurgd.'

'Ook poging tot aanranding van ander meisje bekend'

De dader had een dag eerder een andere vrouw aangevallen. 'Hij heeft niet alleen de moord bekend, maar ook de poging tot aanranding van een meisje de dag voordien,' vernam Het Laatste Nieuws in gerechtelijke kringen.

Het lichaam van de vermoorde Aurore Ruyffelaere werd aangetroffen in de koffer van de auto van de verdachte. De speurders beschikten ook over videobeelden waaruit bleek dat Aurore bij hem in de auto zat. (SD/EE)

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55 of de website www.zelfmoordlijn.be.

Ook Tele-Onthaal is 24u/24 bereikbaar voor een gesprek, telefonisch op het gratis nummer 106 of online via www.tele-onthaal.be.

De moordenaar van de Gentse Aurore Ruyffelaere heeft in zijn cel een einde aan zijn leven gemaakt. Dat bevestigt het Gentse parket, na berichtgeving door de VRT. Hij ondernam eerder al een poging tot zelfdoding. Het parket van Gent zal later op de dag communiceren over wat er met het onderzoek zal gebeuren. De verdachte, een 29-jarige man van Russische origine die dicht bij de plaats woonde waar de wagen van de vrouw geparkeerd stond, werd twee dagen na haar verdwijning opgepakt. Haar levenloze lichaam werd in een voertuig bij zijn appartement gevonden. Eerst ontkende de man zijn betrokkenheid, maar later ging hij toch door de knieën. De man zou beweerd hebben dat hij moest toekijken terwijl drie andere personen Aurore om het leven brachten. 'Hij heeft zijn verantwoordelijkheden genomen,' zei zijn advocate Katrien Van Der Straeten toen hij bekend had. 'Het was niet evident voor iemand die heel zijn leven een correct mens was om zo iets gruwelijk onder woorden te brengen. Hij is absoluut doordrongen van spijt. Hij heeft wel twintig of dertig keer gezegd hoe erg hij het vindt voor de ouders en de omgeving van Aurore.''Ik heb haar gewurgd' 'Ik heb haar gewurgd. De rest is gelogen,' verklaarde hij aan de speurders. Volgens VTM beweert de man dat een dronken Aurore hem te lijf ging toen hij haar naar haar auto probeerde te helpen. 'Toen ik haar naar haar auto wilde helpen, werd ze agressief. Ze wou mijn hulp niet. Ze beschimpte me en gaf met een klap. Daarop ben ik zelf kwaad ben geworden en heb ik haar gewurgd.''Ook poging tot aanranding van ander meisje bekend'De dader had een dag eerder een andere vrouw aangevallen. 'Hij heeft niet alleen de moord bekend, maar ook de poging tot aanranding van een meisje de dag voordien,' vernam Het Laatste Nieuws in gerechtelijke kringen. Het lichaam van de vermoorde Aurore Ruyffelaere werd aangetroffen in de koffer van de auto van de verdachte. De speurders beschikten ook over videobeelden waaruit bleek dat Aurore bij hem in de auto zat. (SD/EE)