Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws, die citeren uit de federale politiedotaties voor 2017. Hans Bonte, de terrorismespecialist van SP.A en burgemeester van Vilvoorde, eist een aanpassing.

Terwijl de politie in de lastige westkant van de stad - Molenbeek en Koekelberg - kreunt onder het werk, krijgt die verhoudingsgewijs het minst. Per inwoner ontvangt de politiezone West tot 15 euro minder dan de zones in het rijke zuidoosten van de stad - Ukkel, Watermaal-Bosvoorde, Sint-Pieters-Woluwe. En Vilvoorde, een stad van waaruit tientallen Syriëstrijders zijn vertrokken, krijgt per inwoner drie keer minder steun dan bijvoorbeeld het landelijke grensdorp Doische - 3.000 inwoners - in de provincie Namen.

Geven en nemen, of niet geven en nemen

"Het is onbegrijpelijk dat de bedragen niet zijn aangepast na de aanslagen van 22 maart. Molenbeek heeft net meer geld nodig", zegt Bonte. Minister Jan Jambon (N-VA) geeft toe dat er scheeftrekkingen zijn, maar wil de dotaties niet aanpassen. "Dat is te omslachtig", laat hij via zijn woordvoerder weten. Begrijp: als hij een gemeente iets extra wil geven, moet hij een andere iets afpakken, en dat ligt delicaat.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws, die citeren uit de federale politiedotaties voor 2017. Hans Bonte, de terrorismespecialist van SP.A en burgemeester van Vilvoorde, eist een aanpassing. Terwijl de politie in de lastige westkant van de stad - Molenbeek en Koekelberg - kreunt onder het werk, krijgt die verhoudingsgewijs het minst. Per inwoner ontvangt de politiezone West tot 15 euro minder dan de zones in het rijke zuidoosten van de stad - Ukkel, Watermaal-Bosvoorde, Sint-Pieters-Woluwe. En Vilvoorde, een stad van waaruit tientallen Syriëstrijders zijn vertrokken, krijgt per inwoner drie keer minder steun dan bijvoorbeeld het landelijke grensdorp Doische - 3.000 inwoners - in de provincie Namen. "Het is onbegrijpelijk dat de bedragen niet zijn aangepast na de aanslagen van 22 maart. Molenbeek heeft net meer geld nodig", zegt Bonte. Minister Jan Jambon (N-VA) geeft toe dat er scheeftrekkingen zijn, maar wil de dotaties niet aanpassen. "Dat is te omslachtig", laat hij via zijn woordvoerder weten. Begrijp: als hij een gemeente iets extra wil geven, moet hij een andere iets afpakken, en dat ligt delicaat.(Belga/RR)