Volgens burgemeester Françoise Schepmans (MR) hebben verklaringen die Mohamed in de media aflegde voor een vertrouwensbreuk gezorgd. Mohamed Abdeslam relativeerde de rol van zijn broer bij de aanslagen.

Mohamed Abdeslam was sinds de aanslagen van Parijs niet meer komen werken bij de gemeente. Hij meldde zich met doktersbriefjes ziek.

Ontslagvergoeding

Salah Abedslam is sinds 18 april aangehouden. Mohamed was hem begin april gaan bezoeken. Hij verklaarde daarna in de media dat zijn broer niet wist wat er in Parijs ging gebeuren. Salah zou gezegd hebben dat hij zich opzettelijk niet heeft opgeblazen en dat "er meer slachtoffers waren gevallen indien hij dat had gewild".

De gemeente Molenbeek heeft nu Mohamed Abeslam ontslagen, maar niet wegens zware fout, zodat hij een ontslagvergoeding krijgt. (Belga/TE)

Volgens burgemeester Françoise Schepmans (MR) hebben verklaringen die Mohamed in de media aflegde voor een vertrouwensbreuk gezorgd. Mohamed Abdeslam relativeerde de rol van zijn broer bij de aanslagen.Mohamed Abdeslam was sinds de aanslagen van Parijs niet meer komen werken bij de gemeente. Hij meldde zich met doktersbriefjes ziek. Salah Abedslam is sinds 18 april aangehouden. Mohamed was hem begin april gaan bezoeken. Hij verklaarde daarna in de media dat zijn broer niet wist wat er in Parijs ging gebeuren. Salah zou gezegd hebben dat hij zich opzettelijk niet heeft opgeblazen en dat "er meer slachtoffers waren gevallen indien hij dat had gewild". De gemeente Molenbeek heeft nu Mohamed Abeslam ontslagen, maar niet wegens zware fout, zodat hij een ontslagvergoeding krijgt. (Belga/TE)