De Onafhankelijke Vakbond voor Spoorwegpersoneel (OVS) heeft voor maandag 15 november een stakingsaanzegging ingediend voor de Antwerpse treinbegeleiders.

Dat heeft de vakbond donderdag bekendgemaakt. Oorzaak van de onvrede is de nieuwe dienstregeling die in december van kracht wordt. Volgens de OVS gaat het personeel daar niet mee akkoord. Er is vooral kritiek op de korte keringstijden voor de treinen. Ook het personeelstekort en de hoge werkdruk worden aan de kaak gesteld.

Volgens de vakbond hebben verschillende vergaderingen met de directie reizigersverkeer bij de NMBS niet tot een oplossing geleid. 'Als alle verzoeningspogingen mislukken, blijft alleen een neerlegging van het werk over', aldus de vakbond.

Vakbondsafgevaardige Luc Pauwels van OVS acht de kans reël dat er op 15 november effectief gestaakt wordt. Een actie van de treinbegeleiders kan voor grote hinder zorgen omdat treinen niet zonder een begeleider kunnen vertrekken.

De Onafhankelijke Vakbond voor Spoorwegpersoneel (OVS) heeft voor maandag 15 november een stakingsaanzegging ingediend voor de Antwerpse treinbegeleiders.Dat heeft de vakbond donderdag bekendgemaakt. Oorzaak van de onvrede is de nieuwe dienstregeling die in december van kracht wordt. Volgens de OVS gaat het personeel daar niet mee akkoord. Er is vooral kritiek op de korte keringstijden voor de treinen. Ook het personeelstekort en de hoge werkdruk worden aan de kaak gesteld. Volgens de vakbond hebben verschillende vergaderingen met de directie reizigersverkeer bij de NMBS niet tot een oplossing geleid. 'Als alle verzoeningspogingen mislukken, blijft alleen een neerlegging van het werk over', aldus de vakbond.Vakbondsafgevaardige Luc Pauwels van OVS acht de kans reël dat er op 15 november effectief gestaakt wordt. Een actie van de treinbegeleiders kan voor grote hinder zorgen omdat treinen niet zonder een begeleider kunnen vertrekken.