Het is mogelijk dat er toch nog Spaanse komkommers in de Belgische winkels liggen, meldt het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV). Maandag liet het FAVV nog weten dat er al maanden geen Spaanse komkommers meer in ons land verkocht werden.

Dat meldt de openbare omroep VRT. De Spaanse komkommers zijn in opspraak nu bij twee Spaanse telers mogelijk een besmetting met de gevaarlijke EHEC-bacterie was ontstaan. Die bacterie heeft in Duitsland al zeker 15 levens geëist.

Ons land heeft de invoer van Spaanse komkommers verboden. Volgens het FAVV is er geen reden tot ongerustheid over de Belgische komkommers.

Buiten Duitsland Intussen is ook een eerste sterfgeval buiten Duitsland gemeld. Een vrouw van ongeveer 50 jaar die besmet geraakte met de EHEC-bacterie tijdens een vakantie in Duitsland, is dinsdag overleden in een ziekenhuis nabij Göteborg in het zuidwesten van Zweden.

Ook is een eerste geval van besmetting in Spanje opgedoken. Het slachtoffer was pas terug van een reis door onder andere Duitsland.

Test

Onderzoekers aan de Duitse universiteit van Münster hebben een snelle test op punt gesteld om de aanwezigheid van de gevaarlijke bacterie bij zieken vast te stellen. Dat deelt de universiteit mee in een persbericht.

Duitsland vreest dat de besmettingspiek nog moet komen, aangezien het een week kan duren vooraleer de eerste symptomen na besmetting zich manifesteren. (Belga/KVDA)

Het is mogelijk dat er toch nog Spaanse komkommers in de Belgische winkels liggen, meldt het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV). Maandag liet het FAVV nog weten dat er al maanden geen Spaanse komkommers meer in ons land verkocht werden. Dat meldt de openbare omroep VRT. De Spaanse komkommers zijn in opspraak nu bij twee Spaanse telers mogelijk een besmetting met de gevaarlijke EHEC-bacterie was ontstaan. Die bacterie heeft in Duitsland al zeker 15 levens geëist. Ons land heeft de invoer van Spaanse komkommers verboden. Volgens het FAVV is er geen reden tot ongerustheid over de Belgische komkommers. Buiten Duitsland Intussen is ook een eerste sterfgeval buiten Duitsland gemeld. Een vrouw van ongeveer 50 jaar die besmet geraakte met de EHEC-bacterie tijdens een vakantie in Duitsland, is dinsdag overleden in een ziekenhuis nabij Göteborg in het zuidwesten van Zweden. Ook is een eerste geval van besmetting in Spanje opgedoken. Het slachtoffer was pas terug van een reis door onder andere Duitsland. Test Onderzoekers aan de Duitse universiteit van Münster hebben een snelle test op punt gesteld om de aanwezigheid van de gevaarlijke bacterie bij zieken vast te stellen. Dat deelt de universiteit mee in een persbericht. Duitsland vreest dat de besmettingspiek nog moet komen, aangezien het een week kan duren vooraleer de eerste symptomen na besmetting zich manifesteren. (Belga/KVDA)