Hun negen maanden oude zoontje Billy maakte in augustus 1998 een zware val van de tafel, maar het koppel had geen geld om met het kind naar de dokter te gaan. Toen het enkele weken later stierf, begroef de nu 47-jarige moeder haar dode baby in de tuin van hun toenmalige woning in Grobbendonk. Haar man, nu 53, verbleef op dat ogenblik in de gevangenis.

Enkele maanden later beviel ze van een zoontje, dat ze ook Billy noemde. Ze liet hem voor zijn overleden broertje doorgaan. In 2000
kwamen de feiten aan het licht. De moeder werd in 2004 door het hof van beroep veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijk en de vader tot een werkstraf.

De baby die donderdag werd aangetroffen, zou geboren zijn in de periode dat het koppel voor de rechtbank moest verschijnen. Volgens de moeder wist ze niet dat ze zwanger was en werd de baby dood geboren.

Kindermoord
De wetsdokter kan door het lange tijdsverloop niet meer nagaan of dat inderdaad zo is. De vader zou niets geweten hebben van de
geboorte. "Voorlopig blijft de tenlastelegging 'kindermoord' behouden, maar verder onderzoek moet uitwijzen of die tenlastelegging ook hard gemaakt kan worden", aldus Nele Poelmans van het parket van Mechelen.

De ouders werden door de onderzoeksrechter in vrijheid gesteld onder voorwaarden. Ze kregen het verbod opgelegd om in de buurt van het leegstaande pand te komen. De volgende dagen zal het terrein achter het pand verder doorzocht worden door de mensen van het Disaster Victim Identification-team. (Belga)

Hun negen maanden oude zoontje Billy maakte in augustus 1998 een zware val van de tafel, maar het koppel had geen geld om met het kind naar de dokter te gaan. Toen het enkele weken later stierf, begroef de nu 47-jarige moeder haar dode baby in de tuin van hun toenmalige woning in Grobbendonk. Haar man, nu 53, verbleef op dat ogenblik in de gevangenis. Enkele maanden later beviel ze van een zoontje, dat ze ook Billy noemde. Ze liet hem voor zijn overleden broertje doorgaan. In 2000 kwamen de feiten aan het licht. De moeder werd in 2004 door het hof van beroep veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijk en de vader tot een werkstraf. De baby die donderdag werd aangetroffen, zou geboren zijn in de periode dat het koppel voor de rechtbank moest verschijnen. Volgens de moeder wist ze niet dat ze zwanger was en werd de baby dood geboren. Kindermoord De wetsdokter kan door het lange tijdsverloop niet meer nagaan of dat inderdaad zo is. De vader zou niets geweten hebben van de geboorte. "Voorlopig blijft de tenlastelegging 'kindermoord' behouden, maar verder onderzoek moet uitwijzen of die tenlastelegging ook hard gemaakt kan worden", aldus Nele Poelmans van het parket van Mechelen. De ouders werden door de onderzoeksrechter in vrijheid gesteld onder voorwaarden. Ze kregen het verbod opgelegd om in de buurt van het leegstaande pand te komen. De volgende dagen zal het terrein achter het pand verder doorzocht worden door de mensen van het Disaster Victim Identification-team. (Belga)