Het Gentse hof van assisen had in de nacht van 30 op 31 januari de drie artsen, die betrokken waren bij de euthanasie van Tine Nys in 2010 en beschuldigd werden van de vergiftiging, vrijgesproken. De moeder van Tine Nys kreeg op 31 januari een hartstilstand in het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas. De vrouw overleed in het ziekenhuis op 7 februari. Ze werd 68 jaar.

De moeder moest wegens de medische problemen niet getuigen op het assisenproces. 'Alle partijen waren daar toen inderdaad mee akkoord, maar het is duidelijk dat er een sfeer van verdachtmaking heerste. Er werd geïnsinueerd dat ze zich verschool achter een ziekte om niet op het proces aanwezig te moeten zijn', zei Van Cauter na de hartstilstand.

Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden.

Het Gentse hof van assisen had in de nacht van 30 op 31 januari de drie artsen, die betrokken waren bij de euthanasie van Tine Nys in 2010 en beschuldigd werden van de vergiftiging, vrijgesproken. De moeder van Tine Nys kreeg op 31 januari een hartstilstand in het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas. De vrouw overleed in het ziekenhuis op 7 februari. Ze werd 68 jaar. De moeder moest wegens de medische problemen niet getuigen op het assisenproces. 'Alle partijen waren daar toen inderdaad mee akkoord, maar het is duidelijk dat er een sfeer van verdachtmaking heerste. Er werd geïnsinueerd dat ze zich verschool achter een ziekte om niet op het proces aanwezig te moeten zijn', zei Van Cauter na de hartstilstand. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden.