De eerste dag van het terrorismeproces rond Sharia4Belgium zit erop. De voorzitter schorste de zitting om 18.05 uur en zette ze in voortzetting op dinsdag om 9 uur.

Uithaal

Toen de politie de beklaagde Fouad Belkacem wilde wegleiden, begon de moeder van Syriëstrijder Brian De Mulder hem uit te schelden. 'Je hebt ons leven verwoest, klootzak', brulde ze. De vrouw viel niet te kalmeren en werd wild om zich heen schoppend door de politiemensen naar buiten gedragen.

Op de trappen van het Antwerpse justitiepaleis stak ze vervolgens een scheldtirade af aan het adres van Belkacem. 'Ik haat deze mens. Hij verdient geen respect en speelt met de voeten van het gerecht. Mijn leven is een hel door hem.'

Dat haar zoon in Syrië verblijft, is volgens de moeder de schuld van de 'bende rotzakken' van Sharia4Belgium. 'Als Brian iets zou overkomen door deze klootzakken, dan zal ik hem volgen tot mijn dood', verklaarde ze. 'Ik ben het beu dat de Belgen niets doen. Men moet hem buitenzetten en in de gevangenis van Tanger (in Marokko, red.) steken.'

Brian De Mulder

Schets

Tot een vordering is het openbaar ministerie maandag nog niet gekomen. Het heeft enkel het ontstaan, de doelstellingen, de ideologie en de activiteiten van Sharia4Belgium geschetst, alsook het aandeel van de eerste tien beklaagden, onder wie Fouad Belkacem en Jejoen Bontinck.

De eerste tien beklaagden hadden een leidinggevende functie binnen Sharia4Belgium of hadden deelgenomen aan de activiteiten. Buiten Belkacem waren ze ook allemaal naar Syrië getrokken. Volgens het openbaar ministerie hadden ze zich daar aangesloten bij Magli Shura en deelgenomen aan de activiteiten van die terroristische groepering die streeft naar de oprichting van een islamitische staat.

Dinsdag wordt het aandeel van de overige 36 beklaagden belicht en zullen ook, als er nog voldoende tijd is, de burgerlijke partijen het woord krijgen. De verdediging pleit pas op 8 oktober. (Belga/KVDA)

De eerste dag van het terrorismeproces rond Sharia4Belgium zit erop. De voorzitter schorste de zitting om 18.05 uur en zette ze in voortzetting op dinsdag om 9 uur. Toen de politie de beklaagde Fouad Belkacem wilde wegleiden, begon de moeder van Syriëstrijder Brian De Mulder hem uit te schelden. 'Je hebt ons leven verwoest, klootzak', brulde ze. De vrouw viel niet te kalmeren en werd wild om zich heen schoppend door de politiemensen naar buiten gedragen.Op de trappen van het Antwerpse justitiepaleis stak ze vervolgens een scheldtirade af aan het adres van Belkacem. 'Ik haat deze mens. Hij verdient geen respect en speelt met de voeten van het gerecht. Mijn leven is een hel door hem.' Dat haar zoon in Syrië verblijft, is volgens de moeder de schuld van de 'bende rotzakken' van Sharia4Belgium. 'Als Brian iets zou overkomen door deze klootzakken, dan zal ik hem volgen tot mijn dood', verklaarde ze. 'Ik ben het beu dat de Belgen niets doen. Men moet hem buitenzetten en in de gevangenis van Tanger (in Marokko, red.) steken.'Tot een vordering is het openbaar ministerie maandag nog niet gekomen. Het heeft enkel het ontstaan, de doelstellingen, de ideologie en de activiteiten van Sharia4Belgium geschetst, alsook het aandeel van de eerste tien beklaagden, onder wie Fouad Belkacem en Jejoen Bontinck. De eerste tien beklaagden hadden een leidinggevende functie binnen Sharia4Belgium of hadden deelgenomen aan de activiteiten. Buiten Belkacem waren ze ook allemaal naar Syrië getrokken. Volgens het openbaar ministerie hadden ze zich daar aangesloten bij Magli Shura en deelgenomen aan de activiteiten van die terroristische groepering die streeft naar de oprichting van een islamitische staat. Dinsdag wordt het aandeel van de overige 36 beklaagden belicht en zullen ook, als er nog voldoende tijd is, de burgerlijke partijen het woord krijgen. De verdediging pleit pas op 8 oktober. (Belga/KVDA)