De onderzoeksrechter heeft de moeder van de 4-jarige Diana, wier lichaam werd gevonden in Châtelineau (Châtelet), in de provincie Henegouwen, aangehouden voor moord.

De moeder heeft bekend het meisje in de nacht van zondag op maandag te hebben gewurgd en haar lichaam vervolgens in stukken te hebben gesneden en de stukken ten slotte in zakken in een diepvriezer te hebben gestoken.

De speurders trokken dinsdag al naar het huis van de moeder, maar ontdekten het lichaam toen niet.

Verstopt in diepvriezer
Het lijkje zat in een diepvriezer met schuiven, in verschillende zakken, die verstopt zaten achter etenswaren. "De speurders openden de diepvriezer dinsdag, maar dachten niet dat het mogelijk was er een kind van die grootte in aan te treffen", stelde Magnien.

Het voorwerp waarmee het lichaam versneden werd, is nog niet gevonden, maar het zou om een mes gaan.

In de wasmachine werden bebloede kleren van een volwassene en een kind aangetroffen. Tijdens het wasprogramma viel het toestel echter in panne.

De moeder van het meisje zal woensdagnamiddag opnieuw ondervraagd worden. Vervolgens zal ze wellicht worden aangehouden.

Woensdagochtend werd nog een foto van het meisje verspreid op de digitale schermen in de 6.600 verkooppunten van de Nationale Loterij. Dinsdag verspreidde Child Focus al een opsporingsbericht. De moeder van Diana werd woensdagvoormiddag ondervraagd door speurders van de federale politie van Charleroi en van de Cel Verdwijningen.

Verschillende versies
De vrouw wijzigde haar verklaringen meermaals sinds haar dochtertje verdween. In haar eerste versie legde ze uit dat ze Diana maandagochtend op school afzette en haar achterliet in de gang aan haar klas. Haar klasgenoten bevonden zich echter in de refter om te oefenen voor een voorstelling.

Pas toen de vrouw haar dochtertje ging halen, werd haar verdwijning aan de autoriteiten gemeld. Het onderwijzende personeel verklaarde dat ze noch Diana, noch haar moeder zagen. Er werd tevergeefs gezocht in de omgeving van de school.

Tijdens de ondervraging door de Cel Verdwijningen van de federale politie veranderde de vrouw haar versie meermaals. Volgens haar laatste verklaring liet ze Diana in de auto zitten, terwijl ze een boodschap deed op weg naar school. Bij haar terugkeer was het meisje verdwenen. De vrouw, die in paniek was, zou de verdwijning niet hebben durven melden. (Belga/TE)

De onderzoeksrechter heeft de moeder van de 4-jarige Diana, wier lichaam werd gevonden in Châtelineau (Châtelet), in de provincie Henegouwen, aangehouden voor moord.De moeder heeft bekend het meisje in de nacht van zondag op maandag te hebben gewurgd en haar lichaam vervolgens in stukken te hebben gesneden en de stukken ten slotte in zakken in een diepvriezer te hebben gestoken. De speurders trokken dinsdag al naar het huis van de moeder, maar ontdekten het lichaam toen niet. Verstopt in diepvriezer Het lijkje zat in een diepvriezer met schuiven, in verschillende zakken, die verstopt zaten achter etenswaren. "De speurders openden de diepvriezer dinsdag, maar dachten niet dat het mogelijk was er een kind van die grootte in aan te treffen", stelde Magnien. Het voorwerp waarmee het lichaam versneden werd, is nog niet gevonden, maar het zou om een mes gaan. In de wasmachine werden bebloede kleren van een volwassene en een kind aangetroffen. Tijdens het wasprogramma viel het toestel echter in panne. De moeder van het meisje zal woensdagnamiddag opnieuw ondervraagd worden. Vervolgens zal ze wellicht worden aangehouden. Woensdagochtend werd nog een foto van het meisje verspreid op de digitale schermen in de 6.600 verkooppunten van de Nationale Loterij. Dinsdag verspreidde Child Focus al een opsporingsbericht. De moeder van Diana werd woensdagvoormiddag ondervraagd door speurders van de federale politie van Charleroi en van de Cel Verdwijningen. Verschillende versies De vrouw wijzigde haar verklaringen meermaals sinds haar dochtertje verdween. In haar eerste versie legde ze uit dat ze Diana maandagochtend op school afzette en haar achterliet in de gang aan haar klas. Haar klasgenoten bevonden zich echter in de refter om te oefenen voor een voorstelling. Pas toen de vrouw haar dochtertje ging halen, werd haar verdwijning aan de autoriteiten gemeld. Het onderwijzende personeel verklaarde dat ze noch Diana, noch haar moeder zagen. Er werd tevergeefs gezocht in de omgeving van de school. Tijdens de ondervraging door de Cel Verdwijningen van de federale politie veranderde de vrouw haar versie meermaals. Volgens haar laatste verklaring liet ze Diana in de auto zitten, terwijl ze een boodschap deed op weg naar school. Bij haar terugkeer was het meisje verdwenen. De vrouw, die in paniek was, zou de verdwijning niet hebben durven melden. (Belga/TE)