In een gesprek met Le Vif L'Express, zegt Mischaël Modrikamen dat hij niet de noodzaak voelt aan politiek te doen in Vlaanderen: want er is de N-VA!" Volgens het hoofd van de Personenpartij, "worden Bart De Wever en de N-VA als duivels afgeschilderd in Wallonië, omdat de linkse intellectuelen beseffen dat er een echte conservatieve revolutie op gang komt in Vlaanderen, waarmee wij op één lijn zitten. Een N-VA-overwinning van de verkiezingen van 2014 zou de beste dienst zijn die aan Wallonië kan bewezen worden. De PP wil zijn hefboom zijn in het zuiden van het land. Een centrumrechtse coalitie MR-PP-CDH met strekking Lutgen zou de beste formule zijn om tot de broodnodige hervormingen te komen."

Modrikamen, voor wie een "N-VA-PP kartel in het Brussels hoofdstedelijk gewest niet onmogelijk is voor de verkiezingen van 2014", kondigt aan dat hij bereid is de Brusselse instellingen lam te leggen. Hij wil meehelpen om de N-VA incontournable te maken na de verkiezingen van 2014. "Brussel is geen Gewest, het is een slecht beheerde stad. Als we willen dat de Vlamingen in Brussel investeren, moeten ze er zich aanvaard en welkom voelen."

In het interview reageert Modrikamen ook op de vele afvallers in de PP, de partij die hij alleen lijkt te willen belichamen: "Het is het lot van de meeste afscheidingsbewegingen, en de Personenpartij is er één: ze creëren zich rond een man die op een bepaald moment durft op te staan. Net zoals Pim Fortuyn of Geert Wilders gedaan hebben, of Bart De Wever in Vlaanderen. In de ogen van de media, belichaam ik de PP. Als voorzitter hou ik ook de teugels straks in de hand. "Maar" op het einde van mijn mandaat zullen er verkiezingen plaats vinden, in oktober 2013. Wie wil zal mogen mededingen. In afwachting kan de PP niet tolereren dat iemand de plaats van de baas wil innemen. Geert Wilders heeft tijdens zijn eerste maanden politieke activiteit ook mensen aan de deur gezet van zijn partij. Een partij die groeit, is een beetje als de installatie van een startende verwarming: de lucht die erin zit moet eerst ontlucht worden voor je een goed rendement kan bereiken."

De Personenpartij "heeft meer dan bemoedigende resultaten geboekt op de gemeenteverkiezingen van oktober 2012 (nvdr : drie gemeenteraadsleden in Verviers, Trooz en Frameries). De partij herstelt zich, vecht. Het zijn geen kleine afscheidingen die me bang zullen maken: het zijn maar kleine splinterpartijen". Voor Modrikamen zal "2014 het uur van de waarheid worden: ofwel win ik het mediatieke gevecht tegen de RTBF, die me blijft weg houden van de politieke debatten, en dan kan ik mijn boodschap op televisie brengen. In dat geval, weet ik dat de PP zal doorbreken. Wanneer ik op televisie kwam, had ik bijna evenveel kijkers als Elio Di Rupo. Ofwel houdt men de PP aan de zijlijn, en zal ik er de conclusies uit trekken. Ik had een leven voor de PP en ik zal er ook één erna hebben."

Pierre Havaux

In een gesprek met Le Vif L'Express, zegt Mischaël Modrikamen dat hij niet de noodzaak voelt aan politiek te doen in Vlaanderen: want er is de N-VA!" Volgens het hoofd van de Personenpartij, "worden Bart De Wever en de N-VA als duivels afgeschilderd in Wallonië, omdat de linkse intellectuelen beseffen dat er een echte conservatieve revolutie op gang komt in Vlaanderen, waarmee wij op één lijn zitten. Een N-VA-overwinning van de verkiezingen van 2014 zou de beste dienst zijn die aan Wallonië kan bewezen worden. De PP wil zijn hefboom zijn in het zuiden van het land. Een centrumrechtse coalitie MR-PP-CDH met strekking Lutgen zou de beste formule zijn om tot de broodnodige hervormingen te komen." Modrikamen, voor wie een "N-VA-PP kartel in het Brussels hoofdstedelijk gewest niet onmogelijk is voor de verkiezingen van 2014", kondigt aan dat hij bereid is de Brusselse instellingen lam te leggen. Hij wil meehelpen om de N-VA incontournable te maken na de verkiezingen van 2014. "Brussel is geen Gewest, het is een slecht beheerde stad. Als we willen dat de Vlamingen in Brussel investeren, moeten ze er zich aanvaard en welkom voelen." In het interview reageert Modrikamen ook op de vele afvallers in de PP, de partij die hij alleen lijkt te willen belichamen: "Het is het lot van de meeste afscheidingsbewegingen, en de Personenpartij is er één: ze creëren zich rond een man die op een bepaald moment durft op te staan. Net zoals Pim Fortuyn of Geert Wilders gedaan hebben, of Bart De Wever in Vlaanderen. In de ogen van de media, belichaam ik de PP. Als voorzitter hou ik ook de teugels straks in de hand. "Maar" op het einde van mijn mandaat zullen er verkiezingen plaats vinden, in oktober 2013. Wie wil zal mogen mededingen. In afwachting kan de PP niet tolereren dat iemand de plaats van de baas wil innemen. Geert Wilders heeft tijdens zijn eerste maanden politieke activiteit ook mensen aan de deur gezet van zijn partij. Een partij die groeit, is een beetje als de installatie van een startende verwarming: de lucht die erin zit moet eerst ontlucht worden voor je een goed rendement kan bereiken." De Personenpartij "heeft meer dan bemoedigende resultaten geboekt op de gemeenteverkiezingen van oktober 2012 (nvdr : drie gemeenteraadsleden in Verviers, Trooz en Frameries). De partij herstelt zich, vecht. Het zijn geen kleine afscheidingen die me bang zullen maken: het zijn maar kleine splinterpartijen". Voor Modrikamen zal "2014 het uur van de waarheid worden: ofwel win ik het mediatieke gevecht tegen de RTBF, die me blijft weg houden van de politieke debatten, en dan kan ik mijn boodschap op televisie brengen. In dat geval, weet ik dat de PP zal doorbreken. Wanneer ik op televisie kwam, had ik bijna evenveel kijkers als Elio Di Rupo. Ofwel houdt men de PP aan de zijlijn, en zal ik er de conclusies uit trekken. Ik had een leven voor de PP en ik zal er ook één erna hebben." Pierre Havaux