Er zullen donderdag 6 november, op de dag van de nationale betoging, wel degelijk trams, bussen en metro's rijden op het netwerk van de Brusselse vervoermaatschappij MIVB. Ongeveer de helft van de voertuigen zal uitrijden. Dat meldt de socialistische vakbond ACOD.

Ongeveer de helft rijdt uit

"Het is moeilijk een prognose te maken. Maar ik schat dat ongeveer 60 procent van de metro's, 50 procent van de trams en 40 procent van de bussen donderdag zal rijden", zegt Dario Coppens van ACOD. "De mensen zullen dus wel degelijk op hun werk kunnen raken", aldus nog de vakbondsman die zegt in naam van alle vakbonden bij MIVB te spreken.

Zondagnacht had het gemeenschappelijk vakbondsfront nog meegedeeld dat de MIVB-medewerkers massaal zullen deelnemen aan de nationale manifestatie in Brussel. Oliver Rittweger van ACV Openbare Diensten verklaarde toen zelfs dat "het gehele MIVB-netwerk nagenoeg volledig stil zou moeten liggen."

Dienstverlening blijft mogelijk

Maar Coppens nuanceert dat nu. "We hebben verschillende telefoons ontvangen van mensen die vreesden donderdag niet op hun bestemming te raken. Daarom leek het ons nodig te verduidelijken dat er toch voertuigen zullen rijden", zo zegt de vakbondsman.

De vakbondsleden zullen donderdag wel meestappen in de betoging, maar er zullen geen stakingsposten worden opgesteld aan de werkplaatsen. Ook tijdens de manifestatie zelf zal het MIVB-personeel ervoor zorgen dat er een dienstverlening mogelijk blijft. Het is dus niet zo dat er op dat moment geen voertuigen zullen uitrijden, benadrukt Coppens. "Er zal een constante in de dienstverlening zitten." (Belga/WB)

Er zullen donderdag 6 november, op de dag van de nationale betoging, wel degelijk trams, bussen en metro's rijden op het netwerk van de Brusselse vervoermaatschappij MIVB. Ongeveer de helft van de voertuigen zal uitrijden. Dat meldt de socialistische vakbond ACOD."Het is moeilijk een prognose te maken. Maar ik schat dat ongeveer 60 procent van de metro's, 50 procent van de trams en 40 procent van de bussen donderdag zal rijden", zegt Dario Coppens van ACOD. "De mensen zullen dus wel degelijk op hun werk kunnen raken", aldus nog de vakbondsman die zegt in naam van alle vakbonden bij MIVB te spreken. Zondagnacht had het gemeenschappelijk vakbondsfront nog meegedeeld dat de MIVB-medewerkers massaal zullen deelnemen aan de nationale manifestatie in Brussel. Oliver Rittweger van ACV Openbare Diensten verklaarde toen zelfs dat "het gehele MIVB-netwerk nagenoeg volledig stil zou moeten liggen." Maar Coppens nuanceert dat nu. "We hebben verschillende telefoons ontvangen van mensen die vreesden donderdag niet op hun bestemming te raken. Daarom leek het ons nodig te verduidelijken dat er toch voertuigen zullen rijden", zo zegt de vakbondsman. De vakbondsleden zullen donderdag wel meestappen in de betoging, maar er zullen geen stakingsposten worden opgesteld aan de werkplaatsen. Ook tijdens de manifestatie zelf zal het MIVB-personeel ervoor zorgen dat er een dienstverlening mogelijk blijft. Het is dus niet zo dat er op dat moment geen voertuigen zullen uitrijden, benadrukt Coppens. "Er zal een constante in de dienstverlening zitten." (Belga/WB)