Van elke pasgeboren baby een DNA-staal nemen, dat is het drastische idee dat de Antwerpse procureur-generaal lanceert in De Standaard en Het Nieuwsblad. "Ik zou het een goed idee vinden van elke pasgeboren baby en van alle nieuwkomers in dit land DNA­-materi­aal te verzamelen. Dat zou een grote stap vooruit zijn voor de opheldering van misdrijven. Uiteraard moeten er dan strikte wettelijke criteria komen over het gebruik van DNA­-gegevens."

Durven nadenken

Volgens de baas van het Antwerpse parket-generaal moet de maatschappij durven nadenken over hoe ze de burgers in de toekomst wil beschermen. "Voor die bescherming moet je iets durven prijs te geven. Onze privacywetgeving gaat veel te ver."

Meer camera's

Voorts pleit Liégeois voor meer bewa­kingscamera's. "Niet alleen voor verkeerszaken, maar ook om in het oog te houden wat er op straat gebeurt. Camera's geven zeer goede resultaten, er zijn daardoor al verkrachtingszaken opgelost. De Privacy­commissie is daar tegen, maar wat heeft de burger het liefst: dat hij niet wordt gezien, of dat het gerecht erin slaagt om de dief te klissen die bij hem heeft ingebroken?" (Belga/TV)

Van elke pasgeboren baby een DNA-staal nemen, dat is het drastische idee dat de Antwerpse procureur-generaal lanceert in De Standaard en Het Nieuwsblad. "Ik zou het een goed idee vinden van elke pasgeboren baby en van alle nieuwkomers in dit land DNA­-materi­aal te verzamelen. Dat zou een grote stap vooruit zijn voor de opheldering van misdrijven. Uiteraard moeten er dan strikte wettelijke criteria komen over het gebruik van DNA­-gegevens."Volgens de baas van het Antwerpse parket-generaal moet de maatschappij durven nadenken over hoe ze de burgers in de toekomst wil beschermen. "Voor die bescherming moet je iets durven prijs te geven. Onze privacywetgeving gaat veel te ver." Voorts pleit Liégeois voor meer bewa­kingscamera's. "Niet alleen voor verkeerszaken, maar ook om in het oog te houden wat er op straat gebeurt. Camera's geven zeer goede resultaten, er zijn daardoor al verkrachtingszaken opgelost. De Privacy­commissie is daar tegen, maar wat heeft de burger het liefst: dat hij niet wordt gezien, of dat het gerecht erin slaagt om de dief te klissen die bij hem heeft ingebroken?" (Belga/TV)