Gescheiden partners weigeren nog vaak om alimentatiegeld te betalen. In totaal blijft minstens 300 miljoen euro onbetaald. Dat blijkt uit cijfers van de Dienst Alimentatievorderingen, waarover de VRT-nieuwsredactie zaterdag bericht.

De dienst probeert het geld te innen bij de partner die het onderhoudsgeld moet betalen, maar de voorbije vijf jaar kon er zo maar 18 miljoen euro gerecupereerd worden.

Francis Adyns, de woordvoerder van de overheidsdienst Financiën, erkent dat er nog een grote som blijft openstaan. "We hebben per definitie te maken met een groep van mensen die dat onderhoudsgeld verschuldigd zijn, die ofwel niet willen betalen ofwel niet kunnen betalen", zegt hij.

"Het is een combinatie van die twee zaken, de onwil en de onmogelijkheid om te betalen, die maakt dat dat bedrag zo hoog is." (Belga/SD)

De dienst probeert het geld te innen bij de partner die het onderhoudsgeld moet betalen, maar de voorbije vijf jaar kon er zo maar 18 miljoen euro gerecupereerd worden. Francis Adyns, de woordvoerder van de overheidsdienst Financiën, erkent dat er nog een grote som blijft openstaan. "We hebben per definitie te maken met een groep van mensen die dat onderhoudsgeld verschuldigd zijn, die ofwel niet willen betalen ofwel niet kunnen betalen", zegt hij. "Het is een combinatie van die twee zaken, de onwil en de onmogelijkheid om te betalen, die maakt dat dat bedrag zo hoog is." (Belga/SD)