Tijdens de traditionele Bob-campagne in de eindejaarsperiode zullen er 180.000 ademtests worden afgenomen. Dat bleek donderdag bij de voorstelling van de nieuwe campagne.

'I Bob You' is dit jaar de slogan van de campagne die werd voorgesteld door staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) en het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV).

Het is de bedoeling dat er tijdens de eindejaarsperiode evenveel ademtests worden afgenomen dan vorig jaar. Volgens Europese cijfers kwamen vorig jaar in België 230 mensen om het leven in een ongeval dat verband houdt met alcohol.

Volgens het BIVV zit het aantal chauffeurs dat tijdens de weekendnachten een positieve ademtest aflegt behoorlijk in de lift. In 2009 ging het om 13,1 procent.

Tijdens de traditionele Bob-campagne in de eindejaarsperiode zullen er 180.000 ademtests worden afgenomen. Dat bleek donderdag bij de voorstelling van de nieuwe campagne.'I Bob You' is dit jaar de slogan van de campagne die werd voorgesteld door staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) en het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV).Het is de bedoeling dat er tijdens de eindejaarsperiode evenveel ademtests worden afgenomen dan vorig jaar. Volgens Europese cijfers kwamen vorig jaar in België 230 mensen om het leven in een ongeval dat verband houdt met alcohol.Volgens het BIVV zit het aantal chauffeurs dat tijdens de weekendnachten een positieve ademtest aflegt behoorlijk in de lift. In 2009 ging het om 13,1 procent.