Op 20 november ontmoeten de federale minister van Pensioenen en de ministers van Onderwijs van de drie gemeenschappen elkaar voor overleg over de impact van de beslissingen van de federale regering op de lengte van de loopbanen van leerkrachten. Zo kondigde de minister van Onderwijs van de Franse gemeenschap, Joëlle Milquet (cdH), aan.

Het doel van de onderhandelingen is volgens Milquet te verhinderen dat de federale maatregelen niet zorgen voor een te grote verlenging van de loopbaan van leerkrachten, een daling van de de pensioenen in het onderwijs en het stopzetten van de betaalde loopbaanonderbreking aan het einde van de loopbaan. De Franstalige onderwijsvakbonden vrezen dat door de federale maatregelen de loopbanen met 5 tot 7 jaar kunnen verlengen. Ook de hoogte van hun pensioen zou onder druk staan. (Belga/WB)

Op 20 november ontmoeten de federale minister van Pensioenen en de ministers van Onderwijs van de drie gemeenschappen elkaar voor overleg over de impact van de beslissingen van de federale regering op de lengte van de loopbanen van leerkrachten. Zo kondigde de minister van Onderwijs van de Franse gemeenschap, Joëlle Milquet (cdH), aan.Het doel van de onderhandelingen is volgens Milquet te verhinderen dat de federale maatregelen niet zorgen voor een te grote verlenging van de loopbaan van leerkrachten, een daling van de de pensioenen in het onderwijs en het stopzetten van de betaalde loopbaanonderbreking aan het einde van de loopbaan. De Franstalige onderwijsvakbonden vrezen dat door de federale maatregelen de loopbanen met 5 tot 7 jaar kunnen verlengen. Ook de hoogte van hun pensioen zou onder druk staan. (Belga/WB)