Zoals de traditie het wil, mocht de nieuwe premier de spits afbijten. Elio Di Rupo legde de eed af in de drie landstalen: eerst in het Frans, daarna in het Nederlands en tot slot in het Duits. Als
volgende waren de vicepremiers aan de beurt, gevolgd door de vakministers en tot slot de staatssecretarissen.

Frans en Nederlands
Op minister Sabine Laruelle na legde elk Franstalig regeringslid de eed af in het Frans en in het Nederlands. Het leeuwendeel van hun collega's aan Nederlandstalige zijde, hield het daarentegen bij zijn
moedertaal.

De excellenties verhuisden nadien naar het Paleis der Natie, waar opnieuw een groepsfoto wordt gemaakt. Daarna vindt de machtsoverdracht plaats tussen de oude en de nieuwe regering. Om 17.30 uur houdt de ploeg-Di Rupo haar eerste ministerraad in de Wetstraat 16.

Regeerverklaring

Woensdag om 14.30 uur leest premier Di Rupo dan in de Kamer de regeerverklaring van de nieuwe bewindsploeg voor. Het debat vindt dan donderdag plaats tot in de vooravond, omdat Di Rupo daarna zijn opwachting zou kunnen maken op de Europese top. Normaliter wordt het debat zaterdag voortgezet, gevolgd door de gebruikelijke vertrouwensstemming. (Belga/TE)

Zoals de traditie het wil, mocht de nieuwe premier de spits afbijten. Elio Di Rupo legde de eed af in de drie landstalen: eerst in het Frans, daarna in het Nederlands en tot slot in het Duits. Als volgende waren de vicepremiers aan de beurt, gevolgd door de vakministers en tot slot de staatssecretarissen. Frans en Nederlands Op minister Sabine Laruelle na legde elk Franstalig regeringslid de eed af in het Frans en in het Nederlands. Het leeuwendeel van hun collega's aan Nederlandstalige zijde, hield het daarentegen bij zijn moedertaal. De excellenties verhuisden nadien naar het Paleis der Natie, waar opnieuw een groepsfoto wordt gemaakt. Daarna vindt de machtsoverdracht plaats tussen de oude en de nieuwe regering. Om 17.30 uur houdt de ploeg-Di Rupo haar eerste ministerraad in de Wetstraat 16. Regeerverklaring Woensdag om 14.30 uur leest premier Di Rupo dan in de Kamer de regeerverklaring van de nieuwe bewindsploeg voor. Het debat vindt dan donderdag plaats tot in de vooravond, omdat Di Rupo daarna zijn opwachting zou kunnen maken op de Europese top. Normaliter wordt het debat zaterdag voortgezet, gevolgd door de gebruikelijke vertrouwensstemming. (Belga/TE)