De minister deed dat dinsdag in de Kamer, waar hij verslag uitbracht over zijn bezoek aan de regio van begin deze maand.

In totaal is sprake van 42 kinderen in kampen in het noordoosten van Syrië, die allemaal jonger zijn dan tien jaar. "We delen allen dezelfde wil om de kinderen te repatriëren", herhaalde Goffin. "Zonder de moeders", voegde hij er aan toe.

Eerder had de minister al aangegeven dat de administratieve voorbereidingen van hun repatriëring getroffen zijn en dat de documenten in Erbil beschikbaar zijn.

Goffin riep de moeders op blijk te geven van verantwoordelijkheidszin en de repatriëring van hun kinderen, van wie ze niet willen worden gescheiden, toe te laten. "De ouders hebben het ouderlijk gezag. We manen ze aan een akkoord te geven voor de repatriëring van hun kinderen. Denk in de eerste plaats aan het welzijn van jullie kinderen en laat de overheid toe die uit te voeren", richtte hij zich tot de moeders.

De minister deed dat dinsdag in de Kamer, waar hij verslag uitbracht over zijn bezoek aan de regio van begin deze maand.In totaal is sprake van 42 kinderen in kampen in het noordoosten van Syrië, die allemaal jonger zijn dan tien jaar. "We delen allen dezelfde wil om de kinderen te repatriëren", herhaalde Goffin. "Zonder de moeders", voegde hij er aan toe. Eerder had de minister al aangegeven dat de administratieve voorbereidingen van hun repatriëring getroffen zijn en dat de documenten in Erbil beschikbaar zijn. Goffin riep de moeders op blijk te geven van verantwoordelijkheidszin en de repatriëring van hun kinderen, van wie ze niet willen worden gescheiden, toe te laten. "De ouders hebben het ouderlijk gezag. We manen ze aan een akkoord te geven voor de repatriëring van hun kinderen. Denk in de eerste plaats aan het welzijn van jullie kinderen en laat de overheid toe die uit te voeren", richtte hij zich tot de moeders.