Dat blijkt uit een brief die De Tijd publiceert.

Na de kritiek op de dure privéreis waste Vandeput zijn handen in onschuld. Die reis was al langer gepland en hij had daar niets mee te maken, klonk het toen, maar vanaf 2015 zou het mes gezet worden in de zogenaamde VIP-vluchten. De Tijd merkt ook op dat koning Filip naar India reisde en niet naar Indonesië, zoals tot nu werd gedacht.

Onder meer de vakbond ACOD had kritiek geuit op de vlucht voor de tiendaagse vakantie van de koning en zijn gezin. Tijdens zo'n vakantie moet het legerpersoneel dat de vlucht verzorgt ter plekke blijven. De vakbond drong er op aan dat de kosten uit de dotatie van de koning zouden komen en niet uit het legerbudget.

Volgens De Tijd is er nu ook kritiek op het recente blitz-bezoek van Vandeput aan Afghanistan, dat 250.000 euro heeft gekost.

(Belga/RR)

Dat blijkt uit een brief die De Tijd publiceert. Na de kritiek op de dure privéreis waste Vandeput zijn handen in onschuld. Die reis was al langer gepland en hij had daar niets mee te maken, klonk het toen, maar vanaf 2015 zou het mes gezet worden in de zogenaamde VIP-vluchten. De Tijd merkt ook op dat koning Filip naar India reisde en niet naar Indonesië, zoals tot nu werd gedacht.Onder meer de vakbond ACOD had kritiek geuit op de vlucht voor de tiendaagse vakantie van de koning en zijn gezin. Tijdens zo'n vakantie moet het legerpersoneel dat de vlucht verzorgt ter plekke blijven. De vakbond drong er op aan dat de kosten uit de dotatie van de koning zouden komen en niet uit het legerbudget.Volgens De Tijd is er nu ook kritiek op het recente blitz-bezoek van Vandeput aan Afghanistan, dat 250.000 euro heeft gekost.(Belga/RR)