De aanleiding is een nieuw rapport van het Europees centrum voor ziektepreventie en -bestrijding, waarin wordt geopperd om mensen die gevaccineerd zijn met elkaar te laten afspreken binnenshuis, zonder een mondmasker te dragen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis dinsdag.

Vandenbroucke heeft aan het coronacommissariaat gevraagd om dat advies onder de loep te nemen. De Gems-experts zullen de komende dagen de verhouding tussen de vaccinatiecampagne, de teststrategie en ethische aspecten moeten bespreken.

Evenwichtsoefening

'Dankzij de vaccinatie zullen er zeker versoepelingen ­mogelijk zijn, in combinatie met het testbeleid', zei microbioloog Herman Goossens maandag aan VTM Nieuws. 'Maar op dit moment circuleert er nog te veel ­virus.'

Sowieso wordt het een lastige evenwichtsoefening om straks een bepaalde groep een versoepeling te gunnen. Een unicum zou het evenwel niet zijn: ook de woonzorgcentra mochten na de vaccinaties de teugels wat vieren.

De aanleiding is een nieuw rapport van het Europees centrum voor ziektepreventie en -bestrijding, waarin wordt geopperd om mensen die gevaccineerd zijn met elkaar te laten afspreken binnenshuis, zonder een mondmasker te dragen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis dinsdag.Vandenbroucke heeft aan het coronacommissariaat gevraagd om dat advies onder de loep te nemen. De Gems-experts zullen de komende dagen de verhouding tussen de vaccinatiecampagne, de teststrategie en ethische aspecten moeten bespreken. 'Dankzij de vaccinatie zullen er zeker versoepelingen ­mogelijk zijn, in combinatie met het testbeleid', zei microbioloog Herman Goossens maandag aan VTM Nieuws. 'Maar op dit moment circuleert er nog te veel ­virus.' Sowieso wordt het een lastige evenwichtsoefening om straks een bepaalde groep een versoepeling te gunnen. Een unicum zou het evenwel niet zijn: ook de woonzorgcentra mochten na de vaccinaties de teugels wat vieren.