Minister van Financiën Steven Vanackere mikt in 2014 niet op een regering Di Rupo II. Dat verklaarde hij in De Kruitfabriek op Vier.

Vanackere was uitgenodigd met zijn collega-vicepremiers Johan Vande Lanotte en Alexander De Croo. "Ik denk niet dat iemand van ons mikt op een regering Di Rupo II", zei de CD&V'er. "Laat ons niet vergeten dat deze regering geen meerderheid heeft aan Vlaamse zijde."

De andere twee vicepremiers bleven desgevraagd meer op de vlakte. Volgens De Croo zal de wenselijkheid van een dergelijke regering onder meer afhangen van wat er nog kan worden gerealiseerd in deze legislatuur.

Communicatie is een pijnpunt

De drie ministers gaven ook toe dat de federale regering het afgelopen jaar haar verwezenlijkingen niet altijd even goed heeft overgebracht. "Onze communicatie kon stukken beter", zei Vanackere. "Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt, het komende jaar moeten we beter communiceren", gaf ook Vande Lanotte aan.

De drie vinden niet dat Elio Di Rupo zelf iets te verwijten valt in zijn omgang met pers en publiek. "Zijn stijl sluit meer aan bij een presidentiële benadering", zei De Croo, die de premier loofde om zijn reflecterende aanpak. (Belga/INM)

Minister van Financiën Steven Vanackere mikt in 2014 niet op een regering Di Rupo II. Dat verklaarde hij in De Kruitfabriek op Vier. Vanackere was uitgenodigd met zijn collega-vicepremiers Johan Vande Lanotte en Alexander De Croo. "Ik denk niet dat iemand van ons mikt op een regering Di Rupo II", zei de CD&V'er. "Laat ons niet vergeten dat deze regering geen meerderheid heeft aan Vlaamse zijde." De andere twee vicepremiers bleven desgevraagd meer op de vlakte. Volgens De Croo zal de wenselijkheid van een dergelijke regering onder meer afhangen van wat er nog kan worden gerealiseerd in deze legislatuur. Communicatie is een pijnpunt De drie ministers gaven ook toe dat de federale regering het afgelopen jaar haar verwezenlijkingen niet altijd even goed heeft overgebracht. "Onze communicatie kon stukken beter", zei Vanackere. "Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt, het komende jaar moeten we beter communiceren", gaf ook Vande Lanotte aan. De drie vinden niet dat Elio Di Rupo zelf iets te verwijten valt in zijn omgang met pers en publiek. "Zijn stijl sluit meer aan bij een presidentiële benadering", zei De Croo, die de premier loofde om zijn reflecterende aanpak. (Belga/INM)