Minister van Defensie Vandeput (N-VA): 'Het tij is gekeerd. We investeren en rekruteren meer'

28/11/17 om 09:41 - Bijgewerkt om 09:41

Bron: Belga

Minister van Defensie Steven Vandeput heeft begrip voor het ongenoegen van de militairen die in een intern onderzoek aangeven dat ze zich niet gewaardeerd voelen en twijfelen aan hun organisatie. De N-VA-minister wijst er wel op dat de tijd van besparingen op het leger voorbij is.

Minister van Defensie Vandeput (N-VA): 'Het tij is gekeerd. We investeren en rekruteren meer'

Steven Vandeput © Belga

Uit een intern onderzoek van Defensie blijkt dat militairen zich niet gewaardeerd voelen en twijfelen aan hun organisatie. Een meerderheid zou ook jongeren afraden om militair te worden. Oorzaak is het gebrek aan zekerheid, zo blijkt uit een intern rapport, dat de VRT kon inkijken. Minister van Defensie Steven Vandeput is niet doof voor het ongenoegen dat uit het onderzoek blijkt. Maar volgens hem zijn de resultaten mee het gevolg van de besparingen uit het verleden.

'Een aantal mensen heeft daardoor het geloof in de toekomst voor Defensie verloren', aldus Vandeput. Volgens de defensieminister is die bladzijde intussen omgedraaid en wordt er opnieuw geïnvesteerd en gerekruteerd bij Defensie. Vandeput weerlegt ook de kritiek op de onzekerheid bij Defensie en het gebrek aan visie. 'Ik heb vorige week duidelijkheid gegeven: tot 2020 worden er geen kazernes gesloten.

En onze visie is duidelijk: we gaan naar een kleiner leger dat beter uitgerust is en dat focust op haar kerntaken', aldus Vandeput. De N-VA-minister roept alle betrokkenen bij Defensie, intern en extern, op om samen te werken aan het imago van Defensie.

Lees meer over:

Onze partners